PUBLICITAT

Pau Antó Inversor immobiliari

«Fa anys que visc del que em generen les inversions»

Per Alba Cladellas Riera

Imatge del Pau Antó.
Imatge del Pau Antó.

En Pau Antó és un inversor immobiliari espanyol resident a Andorra. És un apassionat per la docència que ha ensenyat a milers de persones a invertir gràcies al seu canal de YouTube que porta el seu nom: Pau Antó.
Les tres paraules que més el defineixen, dites per ell mateix són: resolutiu, familiar, emprenedor.

–Quan va començar en el món de la inversió i amb què es va iniciar?
–Hi ha oportunitats a tot arreu. Destaco sempre les inversions en borsa, immobles i negocis.
La primera va ser comprar als 13 anys uns altaveus per a llogar per a festes i esdeveniments i utilitzar al grup de música que tenia. Curiosament, aquesta altaveus encara funcionen i puntualment els segueixo llogant. D’alguna manera han estat com una inversió immobiliària. Fas una inversió inicial i et dona rendiment durant molts d’anys.
A les inversions hi ha només dues maneres de guanyar diners: 
1. Pel rendiment: com per exemple pel lloguer, dividends o interessos.
2. Per la revalorització. Que la teva inversió pugi de valor. Pot passar a la borsa, però si comprem bé sempre passarà als immobles. Per això m’agraden tant. Donen diners cada mes i pugen de valor amb el temps.

–Per què va decidir invertir?
–Quan vaig començar a invertir vaig comprar la idea de la “llibertat financera”. És aquest concepte tan mal utilitzat per explicar el que tota la vida ha estat el viure de rendes.
Sent jove (als 13 anys vaig fer la primera petita inversió amb els altaveus) buscava l’èxit i començar a guanyar diners.
Ara busco explicar i compartir perquè altres puguin trobar la seva “llibertat financera”. On no sempre fan falta molts diners i sí un gran equilibri entre guanyar i gaudir de la vida. 

–Va trobar el seu forat dins el món immobiliari tot i que també ha invertit en borsa. Quin ha estat el seu recorregut?
–Després de la inversió en altaveus vaig invertir a la borsa pel fet de ser una inversió molt accessible (es necessiten pocs coneixements per comprar una acció i pocs diners).Compte, perquè això no vol dir que sigui una inversió fàcil. Hi ha molts experts que perden molt i contínuament en borsa. Jo he tingut èpoques dolentes i bones a la borsa. L’única clau que conec és invertir a llarg termini. Curiosament, ens venen la idea de la borsa com el “guanya diners ràpids” però comprant immobles a bon preu (com jo faig) és la millor manera que conec per a generar beneficis ràpids seguint l’estratègia de comprar, reformar i vendre.
A més la inversió immobiliària és més estable, pero… no tenia diners per a comprar res. Com explico als meus alumnes, no calen diners propis per a comprar immobles. He comprat centenars d’immobles sense invertir un euro.

–A què es dedica actualment?
–Una part del meu temps a ensenyar a altres a invertir en immobles, encara que no tinguin diners inicials.
També, gràcies al meu equip, a ajudar a altres a trobar inversions rendibles per a qualsevol persona.
Dedico un temps a invertir el meu patrimoni amb immobles per a llogar (lloguer turístic, per habitacions o llarg termini) o per a comprar reformar i vendre.
Per acabar, i no menys important, el que intento és trobar un balanç entre la feina, les inversions i gaudir de la vida. Ara mateix estic de viatge per Àfrica visitant 4 països. És important trobar un equilibri.

–Quantes operacions ha fet fins ara?
–Fins ara he fet més de 750 inversions immobiliàries. Moltes d’elles ha estat sense utilitzar els meus diners gràcies al capital d’inversors.

–A més, ofereix mentories. En què consisteix la formació que imparteix?
–Ensenyo tot el que he après invertint a través d’una formació online amb un acompanyant de mentories grupals dues vegades per setmana. Perquè ningú es perdi i que tots els alumnes puguin fer almenys una inversió els primers 12 mesos i aprenguin una habilitat que els donarà ingressos de per vida. 
També oferim un grup de dubtes i suport per tal d’aclarir dubtes en qualsevol moment i organitzem trobades per a fomentar que els alumnes es coneguin i que fem negocis immobiliaris junts.

–Què aconsellaria a algú per a rendibilitzar els seus estalvis?
–Que compri immobles per a llogar que li puguin donar més d’un 6% de rendibilitat per lloguer o que pugui reformar i vendre guanyant més d’un 25% en cada inversió.
Si no té els diners pot recórrer al finançament bancari o bé a petits o grans inversors.
Hi ha molta gent que té disponibles diners per a invertir en bones inversions.

–Es pot viure de les inversions?
–Jo des que tinc 27 anys visc del que em generen les inversions. També s’ha de ser conscient que cada persona defineix un nivell de vida.A més nivell de despeses més costarà assolir aquesta meta. Aconseguir entre 2.000  i 5.000 euros al mes invertint els teus diners o tenint un negoci immobiliari és una meta que molts dels nostres alumnes han aconseguit. Com tot a la vida, requereix un esforç i un temps per a fer que la roda giri.

–A la seva web té una pregunta que crida molt l’atenció i és “per què esperar a jubilar-me per a gaudir de la vida?”. Quina és la clau per no haver de fer-ho?
–Per a mi hi ha tres punts:
1. Controlar les finances reduint al principi les despeses.
2. Generar nous ingressos. Hi ha moltes maneres. Nosaltres ensenyem a fer-ho amb la inversió i creació de negocis immobiliaris.
3. Invertir els estalvis acumulats amb immobles per a viure de rendes.

–Per què va decidir venir a viure a Andorra? I ara que ja està vivint aquí, què és el que més li atrau del país?
–M’encanta esquiar. Imagino que sóc de les persones que amortitzen més el forfait de temporada.
A més, el meu germà ja feia uns anys que vivia aquí i Andorra és un país que sempre m’ha agradat.
Alguns impostos, al meu entendre injustos a Espanya com l’impost de patrimoni, va ser el que em va portar a prendre la decisió final d’instal·lar-me al Principat el febrer del 2021.

–Quin és el secret d’en Pau Antó?
–El meu secret és la constància estratègica. És a dir, treballar molt i fer-ho en un sector com és l’immobiliari que sabent-ne treure profit és molt rendible.

–Què és la felicitat?
–Per a mi la felicitat és entendre la vida com un camí i millorar cada dia. Sense obsessionar-se i entenent que tot passa, tant les coses bones com les dolentes. Trobar la felicitat probablement és mirar en perspectiva les coses. Fer viatges com el que faig ara visitant quatre països d’Àfrica et dona molta visió del molt afortunats que som a occident. 
Considero que la felicitat està en les petites coses que sovint ni valorem. H

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT