PUBLICITAT

Meritxell Cardelús INSTRUCTORA I DIRECTORA DEL CENTRE DE IOGA I BENESTAR AURA ESPAI

«El meu centre és un temple obert a tothom»

Per Anna Mencos

Meritxell Cardelús és instructora de Kundalini ioga, Yin ioga, i Sonoterapèuta i directora del centre de ioga i benestar Aura Espai. En el seu centre es practiquen diferents estils de ioga, però majoritàriament, el Kundalini. Explica que amb aquest tipus de ioga es manté la nostra ment i el nostre cos en forma, augmentem la flexibilitat i aconseguim força, rebent els seus beneficiosos efectes de manera immediata.

–Com va sorgir la idea de negoci?
–Bàsicament, l’inici va ser l’ensenyament i la pràctica del Kundalini Ioga. Al començament teníem un centre més petit i les activitats eren més limitades. Ara disposem d’espais diversos i tenim botiga d’objectes relacionats amb el benestar personal, diverses cabines per fer teràpies diferents i dues sales grans per impartir les classes,  tallers, formacions, banys de gongs, concerts, etc.

–Com és el funcionament del centre?
–Jo considero el meu centre com un temple obert a tothom, un lloc de benestar on pots trobar una gran varietat de classes amb diferents horaris per practicar ioga i altres activitats. La nostra intenció és que les persones s’hi trobin molt a gust i com a casa. 

–Quines teràpies feu?
–Actualment, oferim una gran varietat de teràpies alternatives pel benestar físic i mental com: Reiki, Sessions de Sonoteràpia, Constel·lacions familiars i sistèmiques, Sessions Inner-work, Acupuntura, Auriculoteràpia, Ventoses, Shiatsu, Massatge / Quiromassatge, Reflexologia Podal, Gua-Sha. Tenim també la intenció d’oferir serveis d’estètica perquè pensem que l’estètica també és salut i benestar. 

–Quina és la teràpia que té més èxit?
–La veritat és que totes. Comptem amb un equip molt professional. També tenen molt èxit els retirs espirituals que organitzem diferents cops a l’any a Cadaqués. 

–Com organitzeu aquests retirs espirituals?
–Són a una casa particular amb vistes al mar i a l’illa de Port Lligat. Fem classes de kundalini ioga amb la sortida del sol i altres activitats, també excursions i visites a Cap de Creus, amb meditacions a la natura, massatges, banys de gongs, harmonitzacions amb bols tibetans. Hi ha un aforament màxim per a 15 persones i sempre ho omplim. Normalment, els organitzem a l’estiu, però aquest any el farem a la tardor per evitar els mesos de calor. Esperem que tingui el mateix èxit de convocatòria perquè la tardor és un moment de l’any molt introspectiu. Està obert a tothom, no cal ser soci del centre ni tenir experiència.

–Quins tipus de ioga oferiu?
–Kundalini ioga, Yin ioga, Hatha ioga, Vinyasa ioga, Ioga aeri, Ioga per embarassades, Ioga per nens i Pilates.

–Com organitzeu les sessions de meditació?
–Les organitzem un cop al mes, les persones s’hi poden apuntar tot l’any, siguin o no sòcies i vinguin esporàdica o puntualment.

–Com funciona la sonoteràpia?
–Amb la sonoteràpia es crea una harmonia del cos i la ment mitjançant les vibracions dels gongs i els bols tibetans, és com un massatge sonor molt sanador i relaxant.

–Quin és el plantejament dels cursos de reiki?
–Organitzem cursos de Reiki per nivells, primer, segon i tercer. Anem fent grups per impartir-los. Els cursos es realitzen durant un cap de setmana.  

–Com descriurien el vostre negoci?
–No m’agrada parlar del meu centre com a negoci, ja que jo el vaig obrir amb la intenció d’aportar benestar a les persones. No obstant, un centre de ioga pot acabar convertint-se en una empresa rendible, ja que el nombre de persones que practiquen aquests tipus d’acti vitats augmenta força cada any. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT