PUBLICITAT

Xavier Cardelús Corredor de FIM CEV Moto2

«L’objectiu és guanyar el Campionat d’Europa»

Per Natàlia Mena

El jove pilot de 24 anys Xavier Cardelús és un apassionat de les motos des de la seva infància.
Actualment és corredor de FIM CEV Moto2, i la seva principal ambició per aquest any és guanyar el títol de Moto2 European Championship.
 

–El 2022 va fer una gran temporada. Quins són els objectius per a aquest 2023?
–L’any 2022 va ser una gran temporada per l’equip i per mi, ja que vaig aconseguir grans
resultats. El fet de ser bastant constant i regular durant els 12 mesos és el que va marcar la diferència. Malgrat patir alguna lesió, vaig estar lluitant fins al final per obtenir el títol. Sense dubtes, l’objectiu per a aquesta temporada és guanyar el Campionat d’Europa. Gràcies als bons resultats i a la bona preparació que he realitzat en els últims temps, tenim opcions per guanyar.

-Les lesions el van deixar fora d’alguna competició. Com es troba actualment?
-Les lesions de l’any passat no em van deixar fora del campionat, perquè al final la recuperació va ser curta, però sí que van resultar complicades, ja que van ser a principi i a mitja temporada. No obstant això, estic molt content, perquè vaig tenir la capacitat de restablir-me ràpid i tornar a estar a un gran nivell, el que diu molt d’un esportista. Saber aixecar-se quan caus.

-Forma part de l’equip Promoracing per tercer any consecutiu. Quina valoració en fa?
-Avui dia, tenir un equip darrere que et recolza en tot moment és molt important. La relació moto-equip-pilot és excel·lent. Mantenir una bona constància significa que tot està anant bé, i això és el que em transmet aquesta relació. Per la part del grup humà, estic molt satisfet, perquè continuen comptant amb mi, i segur que aquest any gaudirem molt junts.

-En què consisteixen els seus entrenaments?
-En aquest tram de pretemporada estem fent molta càrrega física, ja que és el millor període per fer-ho, i moltes hores d’estar amb la moto. Al final, es tracta d’anar provant motos i fer hores a sobre, és la clau per adaptar-se i que preparar-se per a totes les situacions que es puguin produir.

-Segueix alguna dieta específica?
-Sí, estic fent una dieta des del desembre, poc després d’acabar la temporada passada. Tinc una sensació molt positiva dels resultats que estic obtenint. És un tema que considero fonamental per la meva carrera esportiva, i que fins ara no m’havia pres massa seriosament. Aquest any, tinc els objectius molt clars i no vull que se m’escapi cap detall sense cobrir.

-Té algun referent que l’hagi inspirat en el món del motor?
-De petit sempre m’he fixat en els millors pilots. En el seu temps, m’agradava mirar el Valentino Rossi, perquè feia coses extraordinàries a la pista. Ara que ja no hi és, em fixo molt en Marc Márquez. Al final, crec que no hi ha un esportista perfecte. Agafo idees, procuro captar tots els punts forts de cadascú, i sobretot observo a tots els pilots per millorar cada dia.

-Acaba d’incorporar-se com a esportista de Venko Sports. Per què ha pres aquesta decisió?
-Crec que col·laborar amb una agència especialitzada en màrqueting esportiu m’ajudarà a organitzar altres facetes que no domino tant, però que són importants per al meu desenvolupament esportiu, i em dona molta tranquil·litat saber que compto amb un equip d’especialistes per buscar i gestionar les accions comercials, de màrqueting i de comunicació. Són menys preocupacions per a mi, i estic convençut que farem grans coses junts.

PUBLICITAT
PUBLICITAT