PUBLICITAT

Céline Pech Fotògrafa i etnòloga

«Pots transmetre a través de la teva mirada»

Per Sònia Lecha

La fotògrafa Céline Pech
La fotògrafa Céline Pech

La Céline Pech és fotògrafa des de fa vint anys i fa vuit que va venir a Andorra. Va estudiar etnologia i això li ha permès empatitzar amb les persones a l’hora de treballar en la fotografia. Desitja establir vincles amb les persones a les quals fotografia per aconseguir transmetre emoció i confiança. El seu nom PECH es defineix amb uns valors que a ella li toquen. P de present, E d’emoció, C de confiança i H d’herència. Són valors que al moment d’obrir el seu estudi, ella es va preguntar quina és la direcció que vol donar a la seva feina. Per ella és important poder tenir una fotografia impresa, un àlbum, un producte físic que es pot compartir amb les persones del teu voltant.
 
–Quan va començar a tenir vocació per la fotografia?
–Quan tenia 15 anys el meu pare em va regalar una càmera manual i analògica. Vaig començar a fotografiar a la meva família i al meu poble. Em va apassionar perquè pots transmetre coses del món a través de la teva mirada. 

–Quan una família li demana una sessió de fotografies d’un embaràs o un naixement. Com se sent al ser partícep d’un moment tan màgic i únic?
–És un gran privilegi. Jo puc establir un vincle molt especial. De fet, hi ha famílies que després d’una sessió de fotografies han tornat perquè hem aconseguit crear aquest vincle. És molt especial per a mi, no podria fer una altra cosa. 

–Davant d’una càmera és natural sentir-se cohibit. Com aconsegueix el somriure natural o l’espontaneïtat de la persona?
–Perquè ens coneixem abans. Quedem per parlar de la sessió, poso música perquè es relaxi i ens oblidem del fet de fer les fotografies per una cosa que va més enllà. Quan és una família i hi ha nens comporta una interacció, un fet que per mi és més important que la pausa. És buscar l’acció que passarà dins d’aquesta pausa i pot crear un moment especial

– El seu estudi està situat a Anyós. Com recorda tot el procés des que va trobar el local fins que finalment va poder treballar en ell?
– Vaig venir a Andorra perquè la meva parella és d’aquí i això m’ha facilitat molt les coses. Vaig tenir l’oportunitat que em van proposar crear l’estudi en aquest lloc tan màgic i autèntic d’Anyós. Penso que les persones que venen aquí se senten a gust per aquest toc tan acollidor que té.

–Quin és el procés d’una sessió de fotografies? Hi ha una sessió prèvia per conèixer-vos abans de realitzar-la?
–Si encara no ens coneixem, les convido a venir a l’estudi per conèixer-nos i saber realment perquè volen fer la sessió. També son importants les seves preferències i si tenen pors. Parlem de la roba que portaran. 

– Té algun projecte a curt termini que es pugui explicar?
– Sí, estic fent un treball amb les dones que encara no està ben definit. També estic fent un treball amb l’aigua on estic començant la fotografia aquàtica. Sobretot està enfocat a la maternitat per la relació del líquid amniòtic amb l’aigua.

PUBLICITAT
PUBLICITAT