PUBLICITAT

María Victoria Arla Pastissera i professora d’educació física

«L’important és encertar la idea del client»

Per Anna Mencos

María Victoria Arla és professora d’Educació física de professió però pastissera de vocació. Es descriu com una persona inquieta, curiosa, creativa i amant dels dolços. Totes aquestes característiques la van portar fa cinc anys a fundar Vicky Petite, la seva pastisseria artesanal de rebosteria creativa. Sovint els clients s’imaginen que els dolços i pastissos Sugar craft no estan bons, però a la seva pastisseria treballen diàriament per a tombar aquest mite. L’objectiu de Vicky Petite és fer de qualsevol celebració un moment inoblidable amb dolços únics i boníssims. 

–Com va sorgir la idea del negoci?
–Va sorgir d’una necessitat personal, quan el meu fill gran anava a fer un any i em vaig trobar que no hi havia a qui encarregar-li un pastís decorat com els que jo havia tingut sempre de petita. Vaig decidir fer-ho jo mateixa i va ser en aquell moment que vaig descobrir la meva passió per la pastisseria creativa. Després, vaig començar a formar-me abans d’atrevir-me a vendre pastissos, ja que cal no oblidar que es tracta d’aliments i que, per tant, és important tenir la preparació professional adequada per a oferir productes 100% assegurats per al seu consum.

–Quins serveis ofereix?
– Oferim dolços personalitzats de tota mena i disseny i muntatges de taules dolces. Tenim, una selecció de dolços clàssics que funcionen molt bé com a complement dels dolços personalitzats o simplement com a dolços de cada dia. També oferim dolços per a dates especials com per Nadal o pasqües.

–El seu projecte es fer pastissos i dolços personalitzats, quina és la seva comanda més popular?
–  Sens dubte els pastissos infantils, a més a més haig de confessar que és el que més m’agrada fer, els pastissos infantils són fantasia pura.

–Podria explicar-nos el procés de creació del pastís?
– L’important és aconseguir encertar la idea que el client té al seu cap, una tasca que no és gens fàcil en algunes ocasions. Treballem amb imatges d’inspiració per a determinar l’estil i la paleta de colors que utilitzarem per al disseny del pastís. Amb tota aquesta informació s’elabora un esbós inicial, s’estructura el pastís (quantitat de racions, quantitat de pisos, quina decoració portarà, etc) i a partir d’allà comença el procés d’elaboració.

–Què és el que més li agrada del seu treball?
– La no rutina. El meu treball és l’evidència que la imaginació és infinita, sempre es poden fer coses diferents i això per a la meva ment inquieta és perfecte. És la meva forma d’expressió, el meu llenç en blanc. Poder treballar en el que m’agrada és un privilegi molt gran. És important que sigui bonic, però és infinitament més important que estigui deliciós.

–Com descriuria el seu negoci?
– Vicky Petite és una emprenedoria centrada a oferir una experiència d’un producte casolà, artesanal, únic, elaborat especialment per a cada client amb el mateix afecte que si s’hagués elaborat a casa. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT