PUBLICITAT

Neus Juvany Propietària i gerent de la Llar d'infants Nins

«Potenciar els valors que tot infant necessita»

Per Sònia Lecha

La propietària de la Llar d'infants Nins
La propietària de la Llar d'infants Nins

La Neus Juvany té 63 anys i és la propietària i gerent de la Llar d’infants Nins. Ella porta dedicant-se al món de l’educació des de l’any 1984 . Avui en dia encara continua sent la seva vocació i treballarà fins el dia de la seva jubilació perquè li agrada molt la seva feina. A més està previst que hi hagi un seguiment a escala familiar.  
 
–Per què es caracteritza la Llar d’infants Nins?
– La Llar d’infants Nins és una guarderia privada, fundada l’any 1983 a Escaldes- Engordany amb l’objectiu de cuidar, educar i potenciar els valors que tot infant necessita per desenvolupar-se com a persona i vital per interactuar amb l’entorn familiar i social. El centre fa 40 anys que cuida als infants de les diferents parròquies del nostre país, i gràcies a aquesta experiència ha pogut adaptar-se a les diferents realitats amb les quals ha conviscut aportant el coneixement i mim necessari perquè els infants se sentin com a casa.

–Com s’estructura la guarderia?
– Pel que fa a l’escola bressol, tenim repartits els infants en tres classes. La de Ratolins comprenen els de cinc mesos a 12 mesos. Peixos d’un a dos anys i Micos de dos a tres anys. Sempre respectem el desenvolupament de cada nen/a. A la part de la ludoescola els infants tenen edats de tres a nou anys.

–Quina és la metodologia del centre?
–Som una escola viva i activa que ens hem inspirat en diferents referents de l’àmbit de l’educació i la pedagogia per crear una metodologia pròpia, innovadora i respectuosa amb la infància. L’eix principal del nostre projecte sempre són els infants i vetllem per oferir-los l’afecte i acompanyament necessari per a un correcte desenvolupament integral, ja que creiem fermament que són els protagonistes de l’aprenentatge. Construïm uns espais preparats i adequats a les necessitats dels infants què sorgeixen de les seves pròpies curiositats. Els convidem a participar d’una manera creativa, exploradora i autònoma fent sempre visible el seu pensament.

–Quin criteri s’utilitza per fer els grups d’infants?
– Les nostres classes estan repartides segons les edats i el desenvolupament psicomotor dels infants per potenciar les seves característiques. Aquestes estan pensades perquè els infants desenvolupin la seva pròpia identitat a través de jocs, activitats i tallers, així com la relació amb altres infants del seu entorn.

–Com enfoqueu la iniciació a l’anglès amb els infants?
– Els nostres infants de les aules de 18 mesos i de dos a tres anys, tindran un primer contacte amb l’anglès on podran familiaritzar-se amb aquesta llengua universal. 

–Pels nens i nenes de tres a vuit anys oferiu un servei de ludoescola. En què consisteix?
– La nostra concepció de ludoescola és una manera de veure i viure el temps lliure que garanteix la humanització i que ajuda al desenvolupament de totes les dimensions de la persona d’una manera integral. Allò que identifica al centre és la seva voluntat d’oferir un espai educatiu d’oci als infants.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT