PUBLICITAT

Ivan Caro músic i educador social

«El Premi Estel és un mèrit a la meva carrera»

Per Maria Lozano

Ivan Caro
Ivan Caro

Ivan Caro es dedica a fer contingut per difondre la cultura del Pirineu. Per una banda, a partir de diferents formacions musicals, del qual pertany, entre els quals podria parlar de Duet Daura, que són formacions musicals en què toquen i ensenyen a ballar danses tradicionals del Pirineu català, occità, aragonès i basc.
A més, duu a terme un taller de danses en un projecte que es diu Dansat, en què ensenya a ballar a nens i nenes de 10 a 12 anys en diferents escoles de la Seu i rodalies, on explica el Pirineu i les seves danses tradicionals.
 
-Quan va començar a fer música folk?
– A partir dels 12 o 13 anys, quan em vaig comprar la meva primera gralla i vaig poder inscriure’m a l’escola folk del Pirineu, ubicada a Arsèguel, tot i que els primers anys feia les classes a l’Escola Municipal de Música de la Seu. A més, des de l’escola folk vaig poder anar a les colònies per a joves intèrprets d’aquest estil. Això em va  donar  eines musicals que després m’han ajudat a poder continuar estant en aquest món.

–Com un educador social acaba sent músic? Fa servir eines d’educador en la seva feina?
– En els meus primers anys d’educador social vaig conèixer projectes arreu del món on utilitzaven diferents disciplines artístiques com la dansa, la música o el teatre per poder treballar en col·lectius de risc d’exclusió social. 
Vaig començar a investigar i vaig veure que era una porta que a mi m’agradava molt. Vaig dedicar gairebé la meitat de la meva carrera a descobrir aquests projectes i a col·laborar amb ells. Les meves pràctiques de tercer i de quart de carrera les vaig poder fer a dues entitats de Barcelona on treballen des d’aquest objectiu.He acabat podent desenvolupar les meves dues passions

–Què va sentir en guanyar el premi Estel?
–Quan em van trucar per anunciar-me que havia guanyat el premi Estel em va fer moltíssima il·lusió perquè era la manera que algú extern a mi pogués reconèixer la feina que estic fent. Vaig pensar en totes aquelles persones que em van ajudar  a poder desenvolupar aquesta professió.

–Quins projectes té en mitjans de comunicació?
– Estic treballant a Ràdio Seu, on col·laboro des de fa molts anys, però ara aquest projecte està parat, ja que ara mateix estic col·laborant a TV3, on un cop al mes explicaré algun projecte del Pirineu per tal que la gent que viu fora del territori pugui conèixer una mica més el Pirineu, al programa Tot es Mou, als matins i a InfoK a la tarda.

–Quins projectes nous té per aquest 2023?
–N’hi ha alguns relacionats amb la difusió de la cultura popular, fent altres reportatges o projectes en què expliquem des de literatura fins a grups musicals. Per la festa Major de la Seu recuperarem el tamborí i el flabiol. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT