PUBLICITAT

Raül Ferré Pilot de Rally Cross

«L’objectiu és estar entre els tres millors»

Per Natàlia Mena

Raül Ferré
Raül Ferré

El jove de 25 anys Raül Ferré és un apassionat del motor des de la seva infància. És defineix com una persona amb moltes ambicions que intenta millorar constantment. Aquest brillant i prometedor esportista destaca per la seva competitivitat, humilitat i esperit lluitador. Per aquest 2023 s’ha proposat com a repte estar entre els tres primers del Campionat del Món de Rally Cross. 
 
– Quan i de quina manera va començar la seva carrera com a pilot?
– L’any 2018, a Arinsal. Va ser la primera competició que feia a la meva vida i vaig acabar fent podi en un circuit del Campionat de França de segona divisió. L’endemà d’aconseguir aquest resultat, l’Automòbil Club d’Andorra (ACA) em va contactar per fitxar-me i integrar-me dins del programa de joves pilots d’Andorra, i finalment, amb l’ajut de l’ACA, vam aconseguir pressupost per participar al Campionat de Catalunya, l’any següent. 

– Té algun referent que l’hagi inspirat?
– No tinc cap referent en especial, el que faig és agafar el millor de cada pilot i ho intento aplicar al meu estil de conducció. 

– El seu segon any en la competició va guanyar el Campionat d’Espanya de Muntanya. Què va suposar això en la seva trajectòria professional?
– Aquesta fita, va suposar un gran pas per  a mi i per a l’equip, perquè l’any següent de ser campions, em va fitxar la casa Silver Car, i ens ha donat molt bons resultats i una excel·lent experiència. Durant aquesta etapa, aprendre molt i vam guanyar moltes carreres, fent podis i fites importants, fins arribar al Campionat del Món de Rally Cross, lluitant entre els cinc millors del mundial, que és on estem ara mateix competint.

– Per quines altres competicions s’està preparant actualment?
– A banda del Campionat del Món de Rally Cross, hem pogut preparar la pretemporada a les GSèries i hem quedat just darrere de dos campions del món. L’objectiu principal per aquest any es estar entre els tres primers del Campionat del Món de Rally Cross, encara que som conscients que ens falta entrenar per arribar al resultat desitjat, ja que l’any passat no vam arribar per falta de pressupost.

– Com valora el suport de l’Automòbil Club d’Andorra?
– Des del primer dia han estat i han apostat molt per mi i l’equip, i de fet ho continuen fent. Sobretot, ara, amb el psicòleg esportiu i el simulador.

– Quines son les marques que el patrocinen?
– Andorra Racing Fuels, Grup Hiper Pas, Grup CISA, Grup Heracles, Global Risc, Seventeen, Tot Natura, Racing Loop, entre d’altres.

– Vostè forma part de l’agència de màrqueting esportiu, Venko Sports. En què l’estan ajudant?
– La relació que tinc amb el fundador, Raimon Costas, és molt bona, ja que des del principi m’ha ajudat a cuidar la meva marca personal. Ha estat i és una peça clau per a l’altra vessant de l’esport: el màrqueting esportiu.H

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT