PUBLICITAT

Joel Pla Actor del club Piolet i productor de projectes audiovisuals

«El teatre per mi és una representació de la vida»

Per Maria Lozano

Imatge de Joel Pla
Imatge de Joel Pla

Joel Pla és l’actor que representa a Andi del Club Piolet. A més, Pla és productor de diversos projectes audiovisuals a Red Nous Produccions  i s’encarrega de l’Escola de Teatre de la Seu. Actualment, vol centrar-se en la pedagogia teatral. 
 
-Quant fa que ets actor?
–Des de ben petit m’he volgut dedicar a l’actuació, i m’hi dedico professionalment des dels  20 anys. Als 13 vaig començar a fer teatre i després d’estudiar durant aquests anys, als 20 vaig fer la meva primera obra professional. Així doncs, ara mateix fa 14 anys que em dedico a les arts escèniques.

-Què és per a tu el teatre i actuar?
–Per mi és una representació de la vida. És la meva droga, és la meva addicció, la meva passió. El que cada vegada m’agrada més que l’actuació en si és la pedagogia teatral. És un món per explorar i estic gaudint moltíssim d’aquest procés. 

-En quins projectes has participat? Quins tens actualment en ment?
– He participat en diferents projectes, molts d’ells del Pirineu. Vaig començar amb una companyia que es diu Torb Teatre, que creàvem produccions de petit format, i al principi vam començar a parlar sobre temes del Pirineu. Actualment, estic fent projectes audiovisuals amb Red Nous Produccions i també porto l’Escola de Teatre de la Seu. Com a actor a part de ser el que interpreta l’Andi del Club Piolet, tinc la «Companyia de la Fang Escènica», que recupera la idea inicial de Torb Teatre:

-En “El fred que crema” ets el tercer ajudant de producció. És el primer cop que has tingut aquest càrrec o un semblant? Quina ha estat la teva experiència?
– Com a tercer ajudant de producció sí que és la primera vegada, ja que mai havia format part d’un projecte de tan gran en l’àmbit audiovisual, però sí que vaig ser el cap de producció del teaser. A també he fet altres trailers que no han sortit a la llum perquè ara mateix estan en procés de finançament.
Tot i això, m’agrada més estar davant de càmera o en projectes teatrals que no pas en projectes audiovisuals, perquè hi ha molta part tècnica que jo no domino i que crec que és molt important.

-Quins objectius professionals tens actualment?
– La meva ambició actualment està en la pedagogia teatral, i, per tant, en la utilització del teatre com a canvi social. Tinc ganes de tirar endavant l’Escola de Teatre de la Seu de forma municipalitzada, a més d’utilitzar el teatre per reivindicar drets, com és el teatre municipal de la Seu. També, m’agradaria  potenciar el teatre al Pirineu. 

-Com a actor principal del Grup Piolet, com és treballar per un públic infantil?
–És molt agraït. Ens ho passem molt bé gravant, fem un equip fantàstic. És on veus el feedback, quan sortim de la pantalla i fem festes pels socis, o alguna vegada que et paren pel carrer i et saluden. És molt maco, és una feina meravellosa 

PUBLICITAT
PUBLICITAT