PUBLICITAT

Laia Tomàs Creadora de contingut

«La mateixa audiència em va recomanar fer vídeos d’ASMR»

Per Sònia Lecha

Laia Tomàs durant la gravació d'un dels seus vídeos
Laia Tomàs durant la gravació d'un dels seus vídeos

La Laia Tomàs es dedica a la creació de continguts per a diferents plataformes: Twitch, Youtube i Instagram. A les xarxes socials és coneguda com a Akuma ASMR. Des del 2020 que treballa professionalment en el sector produint una variació de continguts, però el principal és l’ASMR. Aquest 2023 ha decidit venir a viure a Andorra per continuar desenvolupant la seva activitat professional. 
 
–El contingut que ofereix és el conegut ASMR. Per aquells que ho desconeixen, podria explicar en què consisteix?
– Són vídeos principalment dedicats a relaxar i ajuden a dormir a la gent. Normalment, es poden fer sons amb diferents objectes i xiuxiuejant mentre s’expliquen històries. 

–Per què es va decantar per aquest tipus de contingut?
– En el meu cas, jo vaig començar fent el just chating, un terme utilitzat a Twitch, que són converses amb l’audiència. En el meu cas, va ser la mateixa audiència la que em va recomanar que fes vídeos d’ASMR. Jo el consumia, però mai havia pensat a fer-ho. Arran de la proposta dels seguidors, ho vaig provar, em va agradar i a ells també, així que vaig decidir continuar amb aquest contingut.

–L’any 2020 va començar a ser creadora de contingut. Va influir la pandèmia en aquesta decisió?
–Sí, més o menys. Jo ja tenia pensat enfocar-me en alguna cosa més o menys artística perquè abans d’això estava estudiant teatre musical i cinema. Durant la pandèmia tenia temps, vaig descobrir Twitch i vaig decidir provar sort.

–Com gestiona el tema d’estar exposada a les xarxes socials?
– Sóc una persona a la qual li importa ben poc el que pensa la gent. Per mi no és molt difícil, sí que és veritat que hi ha comentaris negatius cada dia. Per fer aquesta feina has de saber portar-ho i en el meu cas és fàcil per la meva personalitat.

–L’augment de seguidors va sentir que la va afectar en la seva manera de ser?
–En la manera de ser no, però potser sí que és veritat que a partir d’allà m’ho vaig prendre més seriosament. M’he aïllat una mica més de la gent del meu voltant per centrar-me més en la meva feina. És un treball que és més d’estar a casa i m’he tornat una mica més antisocial.

–Ofereix el mateix contingut a totes les xarxes socials?
–A Youtube només ofereixo ASMR. A Twitch faig contingut més variat (xerrades, jocs, ASMR, directes al carrer), ja que en fer més hores tinc més possibilitats d’oferir diversitat. I a Instagram és per mantenir a l’audiència i estar en contacte amb ells. 

–Per què ha decidit venir a viure a Andorra?
–Pel mateix motiu que han vingut tots els meus companys, streamers i youtubers. Andorra ofereix un tracte fiscal molt més favorable que no Espanya. Per fer ASMR jo m’havia de traslladar a algun lloc que fos més tranquil, ja que on vivia abans estava just al centre. Andorra és el lloc perfecte.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT