PUBLICITAT

Kilian Folguera Ciclista i corredor de BTT

«M’agradaria seguir fent bici a aquest nivell molts anys més»

Per Natàlia Mena

Kilian Folguera competint.
Kilian Folguera competint.

Kilian Folguera, jove preparador físic llicenciat en Ciències Físiques de l’Esport amb màster en alt rendiment, avui dia treballa com a comercial a Fitness Solutions/Directe S.L., i és ciclista de la Federació Andorrana de Ciclisme, on entrena amb una beca de la secretaria d’Estat d’Esports del Govern andorrà. Aficionat a tots els esports, sobretot al bàsquet i al ciclisme, té un Podcast (Pesant figues), on parla amb esportistes del país i de fora sobre aquest sector, en general. Una altra de les seves passions és gaudir de la gastronomia italiana. 
 
– Quan i per què comença a dedicar-se al BTT?
–Vaig començar a fer bici fa 7 anys als Alps italians i francesos amb el meu pare. Des de llavors estic enamorat d’aquesta disciplina. L’ambient que s’hi viu és el que m’agrada i el que fa que em diverteixi tant amb el ciclisme. La meva primera competició de BTT van ser els campionats nacionals, on amb una bici vella del meu pare vaig aconseguir guanyar. En endavant no he deixat de competir per seguir progressant per assolir el meu somni, que és poder viure del ciclisme de forma professional.

– En què consisteixen els seus entrenaments?
–Cada dia surto entre una hora i mitja i quatre hores amb BTT o carretera, depèn del que necessiti fer per preparar el meus objectius de la temporada, sempre descansant un mínim d’un dia per setmana. També, faig sessions de gimnàs. Els entrenaments poden ser tirades llargues o sèries específiques.

– Continua a l’equip BsixJorma?
– Sí, serà el meu tercer any a l’equip, i n’estic molt content.

– Quantes competicions ha guanyat?
– Fins ara he guanyat el Campionat de Catalunya de Marató sub-23, campionats d’Andorra, l’Open de Barcelona, l’Open de Lleida, l’Open de Girona, la TorxCycle, entre d’altres. 

– Actualment s’està preparant per algun campionat?
– Aquest any, m’estic preparant per fites importants en el meu calendari esportiu i són els europeus de marató i la Copa del Món de Vallnord —de moment—. Segur que n’hi hauran d’altres.

– Quin consell li donaria a aquelles que vulguin iniciar-se en aquest esport?
– Que ho facin per gust i passió, que no vulguin dependre de res ni de ningú.

– Quin títol és el que li faria més il•lusió tenir?
– No en tinc cap en concret. M’agradaria seguir fent bici a aquest nivell i en aquestes condicions molts anys més.

– Creu necessari tenir un representant esportiu en la seva disciplina?
– Depèn del nivell, com més alt és, està clar que sí. Però tenir un manager i una agència com de la qual formo part, VenkoSports, m’ajuda a impulsar la meva imatge en el món del ciclisme. En qualsevol cas, vull aprofitar per agrair el seu suport als meus patrocinadors: Govern, Financera d’Assegurances i Font d’Aigua); sense ells res seria possible, i són clau en el meu desenvolupament esportiu.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT