PUBLICITAT

«Bülent» Karayilan Hosteler

«El terratrèmol ha afectat a part de la meva familia»

Per Joan Jiménez

«Bülent» Karayilan
«Bülent» Karayilan

«Bülent» Karayilan, de 49 anys, va néixer a Istanbul. Té dues germanes i els seus pares són del poble de Malatya, a Turquia. Allà era el propietari d’una botiga de roba d’esport. Bülent és una persona senzilla que va venir fa uns vuit anys a Andorra després d’haver conegut a Istanbul a la seva parella. Està molt a gust al país, on hi té un restaurant, ja que la gent sempre s’ha portat molt bé amb ell. Quan va de vacances al seu país, ja té ganes de tornar a Andorra. A més, el cònsol turc a Barcelona l’ha felicitat per viure a un país tan petit com és Andorra, però amb una solidaritat i un cor tan gran. Bülent és un dels organitzadors de la recaptació de donacions per ajudar a les víctimes del terratrèmol de Turquia i Síria, on una de les zones més afectades és la seva terra natal, Malatya.
 
– Com i per què va començar aquest projecte?
–Arrel del terratrèmol a Turquia i Síria del passat 6 de febrer, es va posar en contacte amb mi el Cònsol, ja que volia saber si el poble andorrà podria col·laborar. Primer, amb la recollida que es va fer de roba d’hivern i mantes, i després amb la recollida que s’està fent actualment de productes d’higiene personal i menjar en pols per a bebès. També, fa dos dies, em va demanar si puc aconseguir un generador per a poder donar llum a moltes famílies, però crec que això serà impossible.

– Com és el procés de recaptació de donacions?
– A través d’escrits de petició d’ajuda al Facebook del meu restaurant, situat a Escaldes Engordany, establiment on es va rebre tot el material de la primera recollida, i després on es continua rebent tots els productes de la segona recollida.

– A on i a qui van destinades les donacions?
– Tot el material recollit (roba i mantes) es va traslladar divendres passat 10 de febrer al matí amb furgonetes, cedides gratuïtament,  juntament amb el material recollit a Catalunya. El mateix divendres, van enviar el material als territoris afectats de Turquia, la qual s’encarrega de repartir a Síria amb camions a través de la frontera entre tots dos països, ja que, directament, no es pot enviar a Síria per la guerra. Ara recollim productes d’higiene personal i menjar en pols per a bebès i es preveu traslladar-ho a Barcelona a principis de la setmana que ve ja que, segons el cònsol, estan esperant l’autorització.

– Anirà a les zones afectades en alguna fase del projecte?
– A mi m’agradaria anar-hi, però m’és impossible amb el restaurant, no tinc els mitjans suficients per tancar tants dies, a més a més, només poden anar-hi membres del govern i les organitzacions de rescat.

– Coneix, en persona, algun afectat? Com és la seva situació?
–El terratrèmol ha afectat a la meva família a Malatya. Al nebot del meu pare el van treure dels enderrocs juntament amb la seva dona i el seu fill. A dues de les seves filles de 19 i 15 anys les van treure mortes. Un altre nebot del meu pare va poder sortir dels enderrocs amb la seva família i anar a  refugiar-se a casa dels seus sogres. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT