PUBLICITAT

Héctor Romance Director de cinema

«Estem fent l’esforç i animant al públic per arribar a l’última ronda»

Per El Periòdic

El director Hèctor Romance amb la bicicleta que apareix al videoclip
El director Hèctor Romance amb la bicicleta que apareix al videoclip

És de Sabadell, va estudiar Comunicació Audiovisual i Direcció de Cinema i ara fa set anys que viu a la Massana. Héctor Romance va rodar el seu primer videoclip el 2022, Dones d’aigüa, del cantant Juli Barrero i aquest any ha estat nominat a les semifinals de la revista dels Premis Enderrock.
 
–El seu videoclip està nominat a la semifinal dels Premis Enderrock, què li fa sentir això?
–No ens ho creiem, competíem amb uns 300 videoclips. Entre aquests són escollits 10 i estem competint amb artistes molt grans de la música catalana, com Catarres, Zoo o Judit Neddermann. Encara no m’ho explico, és molt bèstia.

–És el primer cop que un videoclip d’Andorra està nominat als Enderrock?
–Així és, videoclip i cantant, nosaltres estem a semifinals juntament amb nou videoclips més i d’aquests es classificaran tres a la final. Els nominats estem fent l’esforç i animant al públic perquè ens voti i puguem passar a l’última ronda.

–Com estan anant les votacions del públic?
–Li estem donant molta canya a les xarxes socials i als mitjans, de fet sortirem al cinema. Estem a dos dies que es tanquin les votacions, estem competint amb gent que té molts seguidors i hem de competir d’alguna manera. Estem fent crida perquè tothom voti, al final és questió de país.

–Quin recorregut ha tingut el videoclip?
–Es va estrenar el gener de l’any passat, fa tot un any que duem distribució internacional per festivals, ha anat molt bé. Ara mateix porta 60 seleccions per tot el món que han arribat als cinc continents. S’ha projectat a 30 països i ha guanyat 16 premis internacionals.

–Com es van conèixer amb el Juli?
–En un rodatge, jo començava amb la direcció, ell va participar en la pel·lícula com a figuració especial, allí ens vam conèixer, ens vam posar en contacte i al cap de dos mesos em va proposar aquest projecte i òbviament el vaig acceptar.
–Què explica el videoclip?
Tracta d’una història d’amor entre una dona i una dona d’aigua i l’evolució de la relació que tenen al llarg dels anys. Volíem representar aquest amor en diferents èpoques, des dels anys 40 quan la dona té 14 anys, als anys 60 en té 20 i escaig i als anys 80 quan ja és una dona gran.

–Hi haurà proper videoclip?
–Estem tancant el tema del pressupost amb el Juli, però sí, hi haurà un proper videoclip gravat aquí, a Andorra.

–Què li diria a un jove que es vulgui dedicar a la direcció?
–Li donaria el consell que em va donar l’actor Francesc Orella: em va dir que el més important d’aquesta professió és que és una cursa de fons i que si volies fer-te un espai s’havia de lluitar fins a l’últim alè. Aquesta professió és picar pedra.

PUBLICITAT
PUBLICITAT