PUBLICITAT

Maite Marsal Fa tractaments naturals

«El món de les teràpies naturals encara està molt verd a Andorra»

Per Pol Forcada Quevedo

Maite Marsal.
Maite Marsal.

La Maite Marsal va treballar al sector de la banca durant 25 anys. Una feina que va deixar l’any 2017 per dedicar-se al 100% al món de les teràpies naturals, una decisió que li rondava el pensament des de feia molt de temps i que no se li va fer difícil prendre-la. Un parell d’anys després, al 2019, va començar a desenvolupar el seu negoci com autònoma.

–A què ens referim amb remeis naturals?
–Per a mi, són un conjunt d’eines o recursos que podem utilitzar per a ajudar o augmentar el nostre organisme a recuperar el seu propi reequilibri, potenciant el medi natural del cos per sanar-se ell mateix.

–Quan ho descobreix?
–Fa 10 anys vaig anar a Madrid per fer un curs de cuina vegana de dues setmanes intensives. Allà vaig connectar molt amb gent del món de les teràpies naturals, ja que hi ha molta més consciència. Em va cridar l’atenció i llavors en vaig voler saber més. 

–I com ha sigut el procés des de llavors?
–L’any 2017 deixo el sector de la banca per dedicar-me al 100% a les teràpies naturals. Primer, m’introdueixo en el món de la naturopatia durant tres anys d’estudis a Barcelona, i al mateix temps faig les formacions de cinesiologia, l’estudi del moviment, una tècnica que actualment utilitzo molt en la meva consulta. Dos anys més tard, al 2019, començo a desenvolupar el meu negoci com autònoma dins aquest àmbit. 

–És un món no gaire conegut al país.
–No, està encara molt verd aquí, a Andorra, tot i que cada cop hi ha més gent que s’interessa. 

–Quina modalitat terapèutica utilitza?
–La naturopatia holística. En concret, es tracta de tornar a donar a l’organisme la seva capacitat vital per autoregenerar-se estimulant les seves pròpies habilitats de curació i recuperació, que són característiques de cada persona. Tot i això, crec que és important destacar que en l’actualitat, a causa de l’estil de vida i l’ambient en el qual vivim, el cos va perdent aquesta capacitat d’autoregenerar-se. 

–Quina és la funció, doncs, de la naturopatia holística?
–Tenir en compte tot el cos sencer i no només una part. Llavors es fan servir diferents remeis per intentar buscar el reequilibri natural de tot el cos.

–Per exemple?
–Doncs la fitoteràpia, la reflexologia podal, l’auriculoteràpia, els drenatges limfàtics, les flors de Bach i tot el que són tractaments energètics. 

–I quin és el tractament que més li demanen a la seva consulta?
–Actualment és la lectura de les flors de Bach amb el pèndol, que ajuden a equilibrar les emocions. També la reflexologia podal per detectar molts desajustos en l’organisme de la persona, i així donar-li l’impuls en aquella zona reflexa perquè faci la seva funció.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT