PUBLICITAT

Enma Hernandez Bibiotecària d’Ordino

«Cadascú expressa la lectura des de la seva perspectiva»

Per Cel Márquez Bernat

Enma Hernandez
Enma Hernandez

L’Enma Hernandez fa 15 anys al capdavant de la biblioteca d’Ordino i des del 2010 juntament amb el Xavier Álvarez, bibliotecari de la Massana, condueix el club de lectura Valls del Nord, on cada mes es reuneixen 18 lectors. Tal és l’èxit de l’activitat que tenen llista d’espera. 
 
–Quan fa que és bibliotecària? I a Ordino?
–Des del 2008, 15 anys com a bibliotecària i des del primer dia a Ordino.

–Com se li va acudir fer un club de lectura?
–Va ser una idea entre l’antiga bibliotecària de la Massana i jo. Va començar el 2010 d’una forma molt familiar amb els usuaris de les dues biblioteques perquè era complicat reunir suficient gent per poder fer l’activitat.

–Ha tingut bona acceptació?
–Sí, ha tingut molt bona acollida. Per mi la clau és que als clubs de lectura disposem d’una lectora professional, l’Elena Aranda; és fantàstic tenir-la. Cadascú expressa la lectura des de la seva perspectiva i ella dona una informació que no la pots trobar ni als llibres ni a internet, a vegades es converteixen en classes mestres.

–Té pensat fer clubs de lectura per a infants i adolescents?
–Nosaltres només tenim el club Valls del Nord. Seria interessant fer-ho, però estic sola com a bibliotecària i és difícil desdoblar-me.

–Quants participants té el club de lectura d’Ordino?
–Al principi érem molt pocs, entre quatre i sis usuaris, i ara, fins i tot, tenim llista d’espera. Tenim un nombre limitat de persones que poden participar, en el nostre cas és de 18 participants. No podem acollir  més gent perquè els oferim els llibres gratuïtament. Aquesta acció la podem dur a terme perquè ens ajuda la Xarxa de biblioteques de Catalunya, que tenen uns lots de llibres que són especials per als clubs de lectura i el número és limitat entre 15 o 20 exemplars.

–Cada quant es reuneixen?
–Ens reunim un cop cada mes entre dues hores i dues hores i mitja. Comencem la temporada al mes d’octubre i acabem al mes de juny. Ens adaptem a l’horari escolar.

–Quants llibres han pogut llegir fins ara?
–Llegim un llibre cada mes i portem des del 2010. En total 144 llibres.

–Hi ha persones que assisteixen des del primer dia al club?
–Ara ja no, però mantenim el contacte. Per feina i horaris molts no poden coincidir. Però si anunciem que ve algun autor, s’apropen.

–Quins llibres han marcat més al club de lectura?
–N’hi ha molts, per exemple Irene de Pierre Lemaitre va ser bastant dur i el vam recordar molt. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT