PUBLICITAT

Tamarro Mascota de l'FC Andorra

«Els més petits tenien ganes de veure’m, i no vaig dubtar a venir»

Per David Sansaloni

Tamarro en un partit de l'FC Andorra a l'Estadi Nacional.
Tamarro en un partit de l'FC Andorra a l'Estadi Nacional.

L’FC Andorra va complir el passat 2022 els seus 80 anys d’història que, a més, van venir acompanyats de no solament bons resultats amb l’ascens a LaLiga SmartBank, sinó que també va ser el naixement de la mascota del club: el Tamarro. Originari del país, Tamarro serà l’encarregat d’animar l’aficionat en cada partit de l’equip a casa. 


 
–Qui és el Tamarro?
–Soc una criatura que visc per les valls dels Pirineus, amagada entre els boscos que poblen les nostres muntanyes. Em sento molt més còmode entre bestioles i vegetació, però el país ens està mostrant la seva estima i he decidit deixar-me veure de tant en tant.

 

–Què li ha fet baixar de les muntanyes fins a l’Estadi Nacional?
–Ja fa anys que ens arriba que els andorrans i les andorranes tenen ganes de conèixer-nos, sobretot els més petits. Un tiet meu va ser mascota dels Jocs Olímpics dels Petits Estats l’any 1991 i vaig pensar: i per què no? L’FC Andorra viu un moment històric, però estava orfe de mascota. M’ho van demanar, em va semblar una gran proposta, i aquí estic.

 

–Com ha viscut les seves primeres aparicions davant l’afició? Com l’han rebut?
–Molt millor del que em podia arribar a imaginar. Jo sabia que els més petits tenien ganes de veure’m, i no vaig dubtar a venir. Em faig un fart de fer-me fotos. L’Estadi Nacional, a més, m’ha impressionat. Té unes vistes fantàstiques, i l’afició em tracta genial.

 

–Expliqui’ns una mica quina és la seva feina?
–Bàsicament animar l’ambient. Jo estic aquí per donar espectacle i estic obert al que sigui. El meu tiet m’ha aconsellat una mica, però és que ha canviat tot molt en els últims 30 anys. Ara, el club em demana que em prepari balls de TikTok i coses així, i ja em veus a mi, entre setmana, practicant passos nous.

 

–Perquè creu que la gent l’ha escollit?
–Creus que l’FC Andorra podria tenir una mascota millor? 

 

 

–L’equip ha fet un 2022 espectacular. Què  n’espera del 2023?
–Per començar, el 2023 hi seré jo. Això ja és un punt a favor. Però és que el club està en un moment dolç, acaba de complir el millor any de la seva història i té pinta que encara arribaran coses més maques.

 

 –Com ho fa per engrescar l’afició?
–Només amb la meva presència, la gent ja embogeix. Jo em passejo amb el meu patinet i estem preparant sorpreses. 

 

–Què fa quan acaba un partit?
–Amb la feina feta, agafo les meves coses i de nou cap a la muntanya, que a l’Estadi Nacional m’ho passo molt bé, però on millor em trobo és entre bestioles. 

 

–Què és el que més li agrada de la feina?
–El contacte amb la gent. Tants anys de solitud en plena muntanya i ara he descobert que m’agrada el caliu humà i estar envoltat de nens. Gaudeixo bastant quan em demanen fotos. Quan un és guapo...

 

Va ser presentat el passat desembre i acompanyarà l’FC Andorra i l’afició en els partits a casa.

 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT