PUBLICITAT

Pare Noel Repartidor de Regals

«Molts nens demanen a la seva carta que hi hagi pau al món»

Per Anna Casanova

El Pare Noel.
El Pare Noel.

El Pare Noel arriba un any més a Andorra per repartir els regals a tots els nens i nenes. Una de les primeres destinacions on es deixarà veure avui és a la parròquia d’Andorra la Vella, on farà una desfilada pels carrers de Santa Coloma i la capital. Posteriorment, els infants podran entregar les seves cartes al mercat de Nadal situat a la plaça del Poble. Abans de l’entrega dels regals a les llars, el Pare Noel explica en què consisteix la seva feina.

–La tasca que excerceix és difícil?
–És complicada, però la meva responsabilitat és portar la felicitat a totes les llars, i em fa molta il·lusió poder treballar d’això. El Nadal és una època màgica, i el que més m’agrada és veure el somriure de grans i petits.

–Quins considera que són els valors més importants del Nadal?
–La solidaritat de totes les persones, sobretot ara que venim d’una pandèmia i que també està la guerra d’Ucraïna activa.

–Hi ha alguna carta que recordi especialment?
–En rebo moltíssimes i, de fet, hi ha molts nens que demanen a la carta, sobretot després de la covid, que hi hagi pau al món o que a totes les llars hi arribi un regal per aquestes dates.

–Què fa durant l’any en un lloc tan fred com Lapònia?
–Visc allà fins que arriben aquestes dates, que és quan puc venir i viatjar per tot el món. Durant l’any, vaig vigilant a totes les famílies i a tots els nens, perquè he d’apuntar com es porta cadascú. El dia 24 també hi ha moltíssima feina, però és veritat que tinc més ajudants.

–Què és el que més li agrada menjar?
–A algunes llars em preparen escudella calenteta, perquè per la nit fa molt fred, o fins i tot alguna truita! A mi m’encanta la xocolata, el torró i els fruits secs, perquè no tinc gaire temps mentre deixo els regals a les cases, i són un aliment fàcil de menjar pel camí. És molt important també tenir una mica de beure, perquè estic molt cansat. A vegades em deixen cava, moscatell o llet.

–Si no pot entrar per la xemeneia, què fa?
–Sempre intento entrar per la xemeneia, però si no trobo alguna altra entrada secundària. Ja tinc molta experiència, i també imaginació.

–Quin missatge voldria transmetre als nens i nenes?
–Que es portin bé durant tot l’any, perquè durant el Nadal no fan cap entremaliadura, però l’important és com es porten tots els dies. També m’agradaria aconsellar-los que   treballin bé a l’escola, i que amb els pares i la família siguin el màxim d’obedients. Algun dia s’ha de fer alguna trapelleria, però no només s’han de portar bé quan ve el Pare Noel.

–Vostè té algun desig?
–Que al món s’acabin les guerres, que no hi hagi gana, que hi hagi menjar per tothom, que totes les persones puguem gaudir i tenir accés a tot el que necessitem i, sobretot, que siguem més bona gent. Ja sé que costa, però és el desig més gran que tinc.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT