PUBLICITAT

Menairó 73 Ajudant de Nadal

«Als Menairons ens encanten les abraçades dels més petits»

Per Anna Casanova

Imatge d'arxiu d'un Menairó.
Imatge d'arxiu d'un Menairó.

Els Menairons abandonen temporalment el bosc i pugen aquest hivern a Andorra per protagonitzar algunes activitats temàtiques i per visitar els més petits. El Menairó 73 explica com és la seva vida, quins gustos té i quina funció venen a complir aquests éssers en una època tan màgica com és Nadal.

–Em podria explicar què són els Menairons?
–Els menairons som uns follets que vivim dalt de la muntanya, dins d’un tub d’agulles. Cada cop que un nen obre aquest tub, sortim i repetim: Què farem Què direm? I aquest infant ens ha de manar una feina, sinó, ens posem una mica agressius. Tanmateix, ara fem ioga i hem arribat a controlar el mal caràcter que tenim quan ens manen una tasca.

–Per què venen a Andorra?
–Venim cada any a salvar el Nadal, perquè els Menairons som molt treballadors i ens encanta. La nostra funció és que tot funcioni com cal. Per exemple, hem donat cada dia de menjar al tió perquè comenci a cagar i perquè cap nen o nena es quedi sense poder tenir un regal. La gent no pensa a donar-li menjar al tió, i aquesta és una feina molt important perquè ens doni el que desitgem.

–Què és el que més li agrada d’aquestes èpoques?
–El que més m’agrada és veure els nens, el seu somriure i la il·lusió que tenen als seus rostres. Als Menairons ens encanten les abraçades dels més petits, són com la nostra benzina, ja que normalment sempre treballem sols. És per això que aquests dies de Nadal ens emocionem quan estem rodejats de gent, i ens apropem per saludar.

–Els Menairons tenen nom?
–No tenim nom, sinó que estem numerats. En som tants que és la millor manera que vam trobar per reconèixer-nos. Jo soc el 73. 

–Si durant aquests dies que estaran pel país els nens us demanen una fotografia, accepten?
–Sí, si ens ho demanen, el que passa és que tenim molta feina i, tot i que ens encanten les fotos, també ens hem de concentrar perquè res falli en aquests moments tan especials.

–Què li agrada menjar a un Menairó?
–De tot. A mi m’agrada molt la xocolata, els torrons, els polvorons, els canelons, tot el que és de Nadal. Les mandarines també m’encanten, perquè intento portar una dieta una mica equilibrada, però els dolços em tenen boig i tinc una mica de panxolina.

–Quin missatge li donaria als nens per aquests dies?
–Els hi volem demanar ajuda. Perquè el Nadal funcioni bé, nosaltres intentem estar a tot arreu, però no podem. Per tant, m’agradaria demanar a tots els infants que es portin bé, que vigilin que tothom també ho faci, i que entre tots puguem assolir que aquest sigui el Nadal més bonic de la nostra vida.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT