PUBLICITAT

Annabelle Perceval 'Life Coach'

«La gent creu que estar sempre cansat és normal, però no ho és»

Per Anna Casanova

Annabelle Perceval.
Annabelle Perceval.

Annabelle Perceval té 47 anys i és francesa. Va estudiar Neurociència i es va especialitzar en teràpies quàntiques, sanació energètica i xamanisme. Ara exerceix de life coach a Andorra, i justament demà conduirà una xerrada en francès sobre fatiga crònica, en què exemplificarà les causes d’aquest trastorn i explicarà com es pot revertir per recuperar-se completament. La cita tindrà lloc a l’Hotel Roc Blanc a les 19.30 hores, i és una activitat gratuïta.
 
–Què és un life coach?
–És una persona que ajuda un altre a navegar per la vida. Personalment, ajudo mares i moltes dones més que pas a homes, sigui en la seva feina, amb la relació que tenen amb la seva família o amics, quan volen perdre pes o en qualsevol aspecte que passa a la seva vida. Aquestes persones em demanen consell quan es troben en una situació en què no saben com reaccionar, i intento buscar una solució amb elles perquè puguin entendre què està passant de forma profunda. Normalment, quan ens trobem estancats en una situació és a causa d’un trauma del passat o de la salut de la persona, ja que probablement, aquesta no té l’energia necessària per afrontar la situació. A més, per a mi, un life coach és algú que empodera les persones a desenvolupar habilitats com la resiliència, ja que necessitem aprendre a com cuidar de nosaltres mateixos.

–En què consisteix la fatiga crònica?
–La fatiga crònica és una conseqüència de l’estrès i del ritme de vida que portem, ocasionat en part per la feina, però també per molts altres factors, que produeix un esgotament tan gran que, tot i dormir les hores necessàries, no marxa. Quan estem estressats, no dediquem el temps suficient a menjar de forma equilibrada, ens costa més expressar les nostres emocions i no li donem al cos el que necessita. Aquest és un gran problema que afecta el nostre dia a dia, a les relacions que tenim amb les persones del nostre entorn, amb tot. La gent creu que estar sempre cansat és normal, però no ho és, és un signe que el cos no pot fer front a l’estrès.

–La covid ha afectat en el nombre de casos?
–Totalment. El consum d’alcohol i les addiccions al sucre, per exemple, han incrementat amb la pandèmia, perquè les persones han portat a casa seva els mals hàbits alimentaris que abans tenien a un restaurant o a un bar. El fet de no poder sortir a fer esport o a passejar també ha tingut els seus efectes negatius. Tanmateix, després de la covid, tots hem recuperat les nostres rutines i hem tornat a la feina, però no hem tingut temps per curar tot això. 

–Quines accions podem fer per evitar desenvolupar aquest trastorn?
–Hem d’educar-nos i conèixer les bones pràctiques que hem de seguir, així com les que hem de deixar enrere. Podem escriure les nostres emocions cada dia a un diari, fer la migdiada, sortir a passejar, escoltar bona música, gaudir del silenci, resar si som creients...Qualsevol cosa que ajudi a sortir del cercle perpetu de treball, estrès, i de donar-ho tot pels altres i res a nosaltres mateixos.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT