PUBLICITAT

Maribel Espinosa Paradista al Sabors d’Avent d’Escaldes-Engordany

«Els productes artesanals són únics, no es poden reproduir»

Per Carmen Salas

Maribel Espinosa té dues grans passions: la seva feina a l’escola bressol 2 d’Escaldes-Engordany, i la creativitat feta amb les seves mans, que explora tant a la cuina fent rebosteria com en el disseny i l’elaboració de manualitats de tot tipus, inclosa la nadalenca. Espinosa sempre ha fet regals artesanals a família i amics, però aquest any participa, juntament amb una companya de feina, en una de les parades del Sabors d’Advent, l’espai gastronòmic, musical, d’artesania i tallers ubicat al Parc de la Mola. Aquest minipoblet de Nadal, obert de l’1 fins a l’11 de desembre, és màgic, tot i que de cara a properes edicions, Espinosa creu que potser es podrien posar més indicacions per facilitar l’accés a més visitants. 

–Què li va fer ser una de les paradistes del mercat artesanal de Nadal?
–Sempre ho havia tingut al cap, perquè quan regalava les meves creacions a familiars i amics tothom em deia que eren molt originals i boniques i que segur que les podia vendre, tot i que jo no ho feia amb aquesta idea, sinó perquè m’agradava fer manualitats i que la gent en gaudís del resultat. Però aquest any em vaig assabentar de la proposta del Comú per aquest espai, i amb l’Anna Brasó Borrat, companya de feina, que ja tenia experiència al Poblet de Nadal d’Andorra la Vella, ens vam animar a agafar una de les casetes.

–Parlem d’aquestes artesanies. Què poden trobar els visitants?
–Hi ha tres tipus de productes. D’una banda, tenim productes reciclats com pots de vidre, als quals li hem donat un toc nadalenc i una segona vida, o elements de decoració de Nadals anteriors que hem actualitzat; també tenim productes dissenyats i elaborats des de zero com per exemple estels fets amb fusta o botes d’elf fetes amb feltre, i les corones; i finalment tenim elements de la natura als quals li hem donat un toc nadalenc, com ara les pinyes o les rodes de bedoll pintades a mà amb motius nadalencs que simulen boles i es poden penjar als arbres de Nadal.

–Es difícil posar preu al treball artesanal?
–Una mica. El que hem valorat és el material utilitzat, perquè la nostra mà d’obra i creativitat no les hem comptat. En aquests moments de dificultats econòmiques, voliem fer accessibles les nostres creacions i que el preu no fos un impediment per emportar-se-les. El que ens fa il·lusió és que la gent tingui les nostres manualitats a casa seva.
 
–Quina és la clientela habitual?
–Sobretot dones de mitjana edat que volen tenir un detall amb les seves amistats, i famílies amb infants. En general és gent que vol adquirir regals originals i diferents als de les botigues, i col·laborar amb el petit comerç local.

–Repetirà l’experiència?
–I tant! L’experiència està sent molt bonica, sobretot per l’oportunitat de donar a conèixer productes artesanals que elabora gent amb un potencial creatiu interessant, i també perquè aquests productes són únics, no es poden reproduir amb una màquina, i això li dona un valor especial. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT