PUBLICITAT

Guillem Pubill Artista

«El rap t’ajuda a tenir altres punts de vista i buscar sentit a la vida»

Per Pol Forcada Quevedo

Guillem Pubill.
Guillem Pubill.

Sota el nom artístic de Pupils, el Guillem Pubill va començar a fer música quan era adolescent. Fa dos anys es va unir amb l’Ethan Lorente, Versatile, com a duo musical per a compondre en diferents gèneres. 
 
–D’on li neix l’interès per la música?
–D’escoltar Estopa a la ràdio quan era petit, amb 5 anys. Em van comprar el disc Voces de ultrarumba i per mi va ser el primer contacte directe amb música que m’agradava. 

–I això el va inspirar per a fer música?
–No, em va inspirar el rap reivindicatiu, el dels anys 90. Sobretot, per l’habilitat que tenien per transmetre idees, més enllà dels sentiments. Crec que el rap t’ajuda a tenir altres punts de vista i buscar el sentit a la vida. 

–Quan comença a compondre?
–Quan tenia 14 anys, aproximadament. Improvisar es va posar de moda i ho vaig començar a fer. Però al moment vaig veure que a l’hora d’escriure em podia desenvolupar millor, i que qualsevol error el podia esborrar abans de publicar cap cançó (riu). Vaig parlar amb un amic que tenia un micròfon i va ser, podríem dir, el primer contacte amb un estudi. 

–I va començar amb el rap. És amb el gènere que s’identifica més?
–Exacte, perquè m’agrada que les cançons tinguin un missatge, i el rap et dona aquesta facilitat. És l’oportunitat d’escoltar poesia, és meravellós. 

–Segueix avui dia amb el rap?
–Sí, m’he criat amb aquest gènere i ha estat el meu bressol. Tot i això, m’estic diversificant amb altres gèneres.

–Per exemple?
–Qualsevol. La meva idea ara mateix és fer música per donar un missatge, independentment de l’estil. La cosa és fer música per fer un bé. 

–Actualment fa duo amb Versatile, el nom artístic d’Ethan Lorente. En quin moment es decideixen unir per produir tot junts?
–Sobre el 2020. Ens vam conèixer i es va interessar en el que jo feia. En aquell moment, jo ja componia, però em feia falta algú que produís les instrumentals, ja que les agafava de YouTube. L’Ethan em va demanar col·laborar, i fins avui dia. Ha estat una retroalimentació mútua en l’àmbit artístic, tenim molta química musical.

–Encara no heu tret cap tema, però.
–Perquè estàvem ocupats pensant quan llançar la primera cançó, i que fos una cosa més constant a partir de llavors. No treure un tema per treure’l. També hem estat pensant en projectes futurs, i ja puc dir que tenim algunes coses preparades i amb dates per anar traient aviat. 

–Llavors, quan sortirà la primera cançó?
–El 30 d’aquest mes, i serà l’obertura de la resta de temes. És una cançó basada en l’autosuperació, tant la lletra com el videoclip. Hi explico conflictes interns.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT