PUBLICITAT

Marta Aymà Estudiant de primer de batxillerat

«Els diners recaptats amb la parada els destinarem a Unicef»

Per Pol Forcada Quevedo

Marta Aymà.
Marta Aymà.

La Marta Aymà és una jove estudiant de primer de batxillerat de l’Escola Andorrana de Batxillerat. Aquest centre fa cada any un projecte obligatori per a tots els alumnes en benefici de la comunitat, el PAS. La Marta, juntament amb unes companyes, van decidir muntar una parada al Vide Dressing d’aquest cap de setmana per recaptar diners i després donar-los a una causa benèfica. El mercat de roba i complements de segona mà, que va començar ahir, obre avui des de les 10.00 fins a les 19.00 hores, i demà de les 10.00 a les 14.00 hores. 
 
–Quantes persones són?
–Som tres noies: l’India Morales, l’Ada Domene i jo.

–Com funciona el projecte de Participació, Activació i Servei?
–El PAS és un projecte social en el qual ofereixes els teus serveis durant 20 hores a alguna comunitat. L’escola ens dona algunes idees, per exemple la Creu Roja o passejar gossos, entre altres, o pots presentar una proposta. 

–Creu que és un projecte important en la seva etapa educativa?
–Sí perquè estàs contribuint amb la comunitat i donant els teus serveis a una causa benèfica, i al final estàs fent el que més t’agrada. Penso també que t’ajuda a conscienciar-te i a veure la realitat del món. 

–Per què van decidir muntar una parada al Vide Dressing?
–Ens agrada molt la moda, i a més estem interessades en la sostenibilitat. Jo soc de la Massana i anys enrere havia anat a veure les parades, sempre m’ha interessat.

–Van decidir entre altres opcions?
–No, la veritat. Normalment, tens dos anys per a fer el projecte PAS, però vam veure aquesta oportunitat i vaig fer la sol·licitud per participar-hi. I me la van acceptar.

–A quina causa benèfica destinaran els diners?
–A Unicef Andorra. 

–Per què?
–En un principi, ens vam posar en contacte amb algunes associacions, però la que més ens va transmetre va ser Unicef.

–Què vendran a la parada?
–Vam fer una recollida de roba pels treballs, l’escola i amb altres contactes nostres. Vendrem tota mena de vestimenta, sabates, complements, llibres i calendaris d’Unicef. Hi ha de tot.

–Què faran, si no ho aconsegueixen vendre tot?
–Evidentment, no podrem vendre-ho tot. Per això, tota la roba i material que ens sobri el donarem a Unicef. 

–El Vide Dressing ja va començar ahir. Hi seran tot el que queda cap de setmana?
–Sí, ahir ja hi vam estar des de les 16.00 hores fins a les 19.00. La resta de cap de setmana hi serem durant l’horari complet de la fira.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT