PUBLICITAT

Cristina Rodríguez Dissenyadora gràfica i il·lustradora

«No es fa res sense creativitat, s’ha de partir d’aquesta base»

Per Pol Forcada Quevedo

Cristina Rodríguez.
Cristina Rodríguez.

La Cristina Rodríguez té 33 anys, i des dels 6 li interessa el dibuix. És andorrana i va estudiar multimèdia a Terrassa, una carrera tecnològica i artística. Dins d’aquesta li va acabar agradant més el vessant artístic, on feia vídeos audiovisuals i la part de disseny gràfic. En acabar la carrera torna al país i treballa com a dissenyadora gràfica. Fa poc més d’un any decideix anar pel seu compte i crea Cris’is Art.

–Quan li sorgeix l’interès pel disseny i la il·lustració?
–A la carrera. Quan vaig començar-la m’interessava més el tema de les pàgines web, qui ho diria (riu). A la mateixa carrera vam fer les assignatures de disseny gràfic, cultura visual i tot el relacionat, i em va acabar agradant molt. 

–Quins creu que han de ser els requisits que ha de tenir un bon dissenyador/a i il·lustrador/a?
–Sobretot interès per conèixer noves tècniques, combinar colors i saber com estructurar una composició.

–I és important saber dibuixar?
–Si treballes com a dissenyador gràfic no cal perquè ja hi ha molts recursos que pots utilitzar, que ja són dibuixos, per exemple. Però com a il·lustrador si és important saber-ne. 

–Què és Cris’is Art?
–Des de l’inici és el meu usuari d’Instagram, on compartia el que anava dibuixant i les manualitats que anava fent. Com que la gent al final em coneixia per aquest nom, el vaig fer servir per crear la meva empresa. 

–I per què decideix començar-la?
–Volia canviar d’aires perquè sempre estava fent el mateix i m’avorria. Em vaig acabar interessant més per la il·lustració, i vaig decidir provar d’integrar els meus dibuixos en els dissenys i vendre’ls. Actualment faig sobretot papereria i algunes col·laboracions, entre altres coses.

–Una d’aquestes col·laboracions és amb el Comú de Sant Julià de Lòria.
–Sí, faig fer el cartell de les Jornades de Bruixeria que va acollir la parròquia. Ara estic fent també el cartell de la Fira de Santa Llúcia i un altre projecte que encara no ha sortit. 

–Com s’inspira?
–M’agrada molt la natura i acabo inspirant-me bastant amb això, quan vaig a la muntanya. Les pel·lícules també m’inspiren, i les festes tradicionals com el Nadal.

–La creativitat és la part més important d’aquest ofici?
–Sí, perquè sense creativitat no es pot fer res, s’ha de partir d’aquesta base. 

–Com sol ser el seu procés creatiu?
–Primer penso una idea, o potser em sorgeix. Faig un esbós i vaig provant com podria plasmar-ho sobre el paper, i després esperar que funcioni (riu).

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT