PUBLICITAT

Àlex Ojaos Un dels líders de l'Squadra Carlemany

«La cultura d’animació al país és diferent, costa engrescar la gent»

Per Pol Forcada Quevedo

Àlex Ojaos
Àlex Ojaos

Estudiant a la Universitat de Lleida, l’Àlex Ojaos neix a Andorra fa 21 anys. Formava part de la Penya Tricolor, però la seva passió és el futbol i fa anys que anima a l’FC Andorra. Actualment i des de fa mes de dos anys és un dels líders de l’Squadra Carlemany. 
 
–Quan l’FC Andorra jugava a Encamp ja hi havia una grada d’animació, l’Unita Fortior. Quan neix l’Squadra Carlemany?
–Neix de la idea de tres companys que veuen la necessitat de crear una altra grada d’animació perquè la que hi havia no els convencia. Abans de marxar d’Encamp ja es crea l’Squadra. Quan l’FC Andorra es mou a l’Estadi Nacional només hi anem nosaltres, i fins ara.

–Com hi arriba?
–Vaig anar amb un amic a veure un partit amb l’altra grada d’animació, i aquests tres companys ens van dir que s’estava creant una grada nova. Vam decidir entrar i començar amb ells. Em va agradar molt la idea i volia formar part dels inicis d’un nou grup. 

–Això quan va ser?
–Fa més de dos anys que formo part de l’Squadra.

–Quants membres la formen?
–Al grup som uns 80, però els que anem al camp a animar som uns 30 o 40. Segons el partit, podem arribar a ser 50.

–Creu que el grup ha tingut una bona progressió?
–Molt, ha sigut boníssima. Fa dos anys érem cinc persones, i l’any passat ja vam créixer a uns 15, que ja és un gran pas. Potser també perquè la nostra grada és el sector més barat, i això incita. A mitjans de temporada, amb els partits importants i l’opció d’ascens, es va anar unint més gent, arribàvem a ser entre 20 i 30. Per això la progressió de l’any passat va ser espectacular, i aquest any estem seguint aquesta dinàmica i cada cop anem sent més.

–I creu que hi ha bona afició a l’estadi?
–La cultura d’animació al país és diferent, costa molt que la gent s’engresqui. Però, a poc a poc, estem aconseguint que s’interessin. Per exemple amb els càntics, que ja se’ls van aprenent. 

–Li agradaria ser un grup més gran?
–És molt improbable, però estaria molt bé emplenar tot el gol de l’estadi. Almenys omplir un quadrat d’aquest, que estem parlant de 100 persones. Si arribem a aquesta xifra, estaré molt satisfet i ja ho hauré fet tot. 

–A l’Squadra hi ha uns quants líders, no és només cosa d’un.
–És cert que hi ha els pioners, els tres que t’he comentat abans, però som uns set els que treballem cada dia proposant novetats, càntics, comprar material i parlar amb el club. 

–Com és la relació amb el club?
–És perfecta, notem el seu suport des de l’any passat. El club venia, a més, de l’antiga grada d’animació, on no van sortir les coses molt bé i necessitaven donar confiança a una grada que donés també el que vol l’equip, animació al camp i acolorir les grades. És una relació mútua, el club ens necessita i nosaltres a ell.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT