PUBLICITAT

Canòlich Ribot Cap del Departament de Turisme del Comú de Sant Julià de Lòria

«El problema del turisme és que se centra en les massificacions»

Per Pol Forcada Quevedo

Canòlich Ribot.
Canòlich Ribot.

Nascuda a Andorra fa 49 anys, fa més de mitja vida que treballa al Comú de Sant Julià de Lòria. Ara, apassionada de la seva feina, és la cap del Departament de Turisme del comú de la parròquia. 
 
–Quina és la seva tasca diària?
–En primer lloc, revisió de correus. Després trucades, reunions amb els comuns o Andorra Turisme, treballar en altres projectes del departament, etc. Jo sobretot treballo en projectes de caràcter cultural i gastronòmic, com la Ruta de la Tapa. 

–Quant de temps porta al càrrec?
–L’abril de l’any vinent faré 30 anys al Comú de Sant Julià de Lòria. 

–Com hi va arribar?
–Vaig començar a Unió Pro-Turisme Laurèdia, que antigament eren unes entitats del país que servien com a únic organisme que es cuidava de fer totes les activitats de la parròquia. Després va ser absorbida pel comú i a partir d’aquí es va crear el departament. He anat evolucionant dins el lloc i ara m’he quedat més amb la gestió de l’oficina i els projectes en l’àmbit de turisme. 

–I per què el turisme?
–Vaig començar perquè em venia d’arrel i m’agradava, ja que els meus pares tenien una bodega. Ara és una passió i se’m fa molt fàcil.

–En quin sentit?
–M’estimo Sant Julià i per a mi és molt fàcil treballar en el seu turisme. Tot i això, els temps van canviant i t’has d’anar adaptant, en l’àmbit financer o seguir unes pautes d’una llei, per exemple, i abans no era així. Però m’agrada molt i ho faig des del cor.

–Avui en dia és important el programa Infoturisme?
–Molt. Treballem amb Andorra Turisme i els comuns per dur a terme projectes de manera conjunta, perquè Andorra és un país prou petit per a anar a l’una i posar-nos d’acord. A més crec que hem fet projectes que han funcionat molt bé com el dels tamarros o els ports cicloturístics. 

–La setmana passada va sortir que Andorra Turisme pretén arribar al Brasil i l’Orient Mitjà. Quina opinió li mereix?
–Em sembla bé el fet de promocionar Andorra i donar-nos a conèixer. Que Andorra Turisme ens pugui posar al mapa del món i pugui divulgar el nostre petit país a altres indrets perquè  coneguin la nostra realitat, la nostra cultura, la nostra història i la nostra idiosincràsia, és genial.

–Per acabar, creu que hi ha algun problema amb el turisme del país?
–Sí, i és que la gent es focalitza en coses massificades i per tant ens arriba aquest tipus de turisme, i crec que no hauria de ser així. La gent em diu que a Sant Julià de Lòria no hi ha res. Però nosaltres hem de fer coses que tinguin una qualitat i que vagin en consonància amb el que busca el comú de la parròquia, a més de ser una destinació sostenible.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT