PUBLICITAT

Clara Dalmau Actriu i cofundadora de la Companyia del Príncep Totilau

«Volem demostrar que la música clàssica és apta per als infants»

Per Carmen Salas

Clara Dalmau ha estat una apassionada del teatre des de molt jove, però va ser durant un taller que va fer en l’etapa universitària quan va saber que s’hi dedicaria. Allí va conèixer la seva parella i partner, en la creació de la Companyia del Príncep Totilau, on tant fa d’actriu com s’encarrega de la producció. Es tracta d’una companyia familiar amb la qual fan des d’espectacles familiars i de dansa, fins a creacions per encàrrec. Durant els 15 anys que té la companyia han portat la màgia dels seus espectacles per tota Catalunya, Espanya i Andorra, però també a festivals de Corea del Sud i Hong-Kong. El 23 d’octubre representaran a Encamp Mozartland, un espectacle musical per a infants de 2 a 6 anys.

–Què podrem veure a Mozartland?

–Es tracta d’un espectacle musical, un concert escenificat amb música en directe de Mozart per un quartet de flauta i corda. Després hi ha un seguit d’actors que inventem una història a partir de la música del potser compositor més famós de tots.

–Quina és aquesta història?

–Vam voler explicar com podria haver estat la història de Mozart i la seva germana Nannelr quan eren petits i anaven a fer concerts per tota Europa i havien d’esperar-se moltes hores entre concert i concert. Imaginem que com els infants d’avui dia jugarien a explicar-se contes, com ara La caputxeta vermella o Hànsel i Gretel, i a representarlos. A l’espectacle hi ha dos joves actors que representen aquests papers, que barregem amb la música i màscares amb les quals fem teatre gestual.

–Els actors que interpreten Mozart i Nannelr són els seus fills. Segona generació?

–No. Passem molt temps fora de casa fent gires, i ens va semblar que seria bonic que poguessin participar en un dels espectacles per viure l’experiència de l’actuació, i a la vegada gaudir de més temps junts.

–Per què aquest tipus d’espectacle?

–La idea és fer que els infants coneguin la música de Mozart, que no els faci por la música clàssica. Volem demostrar que la música de Mozart, com la de molts altres compo- «Volem demostrar que la música clàssica és apta per als infants» Gent corrent sitors de música clàssica, és totalment apta per als infants, i ho volem normalitzar. De fet, els agrada molt i surten cantant-la.

–Quins requisits ha de tenir un espectacle per a infants per tenir èxit?

–Creiem que els infants són capaços de veure-ho tot, no tenim cap mena de prejudici. Són molt intel·ligents i un públic molt sincer. Els adults, si veiem alguna cosa que no ens agrada, aguantem fins al final. Els nens no. Si no els agrada, fan soroll, es belluguen i volen marxar. En aquest sentit, és un públic molt interessant, perquè no menteixen. El que sí que tenim en compte són les edats. Mozartland per exemple és per a infants a partir de 2 o 3 anys, i no dura més de 40 minuts. Si és més llarg, deixen de prestar atenció. I també cuidem molt la part estètica. És un espectacle on tant les màscares com el vestuari, l’escenografia i la il·luminació hem procurat que fos molt atractives per ells.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT