PUBLICITAT

Fèlix Brunet Mag

«No m’agrada el rumb d’alguns mags ni el futur que s’entreveu»

Per Pol Forcada Quevedo

F.B.
F.B.

En Fèlix Brunet es comença a interessar pels jocs de màgia amb 10 anys, mateixa edat en què comença a fer els seus primers trucs. L’any 1990 ingressa a la Societat Espanyola d’Il·lusionisme (SEI), i en una de les seves reunions, coneix dos mags, Raul Blak i Karlus, amb qui forma el grup Magic Factory. Brunet deixa el grup el 2000 i passa a dedicar-se professionalment a la màgia en solitari. Des de llavors ha fet més de 3.000 espectacles en nou països, ha participat en festivals, programes de televisió, docència i ha publicat dos llibres de màgia, entre altres coses. Aquest divendres actua a Ordino amb l’espectacle Bicicadabra
 
–Podríem dir que porta tota la vida dedicada a la màgia.
–Home, hi porto 30 anys dels 50 que tinc. Tota la vida no, però gairebé.

–Que hi podrà veure la gent a Bicicadabra?
Bicicadabra és una proposta que barreja humor gestual, mim i màgia. A més és un show on no hi ha paraules, però que tot s’entén, i el públic pot participar.

–Els mags sempre porten una baralla de cartes a sobre?
–És una eina molt versàtil perquè amb ella pots fer moltíssims efectes màgics i infinitat de jocs de mans. A part és petita, cap a la butxaca i sempre la pots tenir a mà. Quan jo vaig començar sempre la portava, però ara separo molt la feina de la vida personal. Si no és per fer un espectacle, no porto mai res per fer màgia.

–S’ha aprofitat de la màgia en situacions quotidianes?
–No, no ho he fet mai.

–Quin és el truc que més li agrada fer?
–No tinc un efecte preferit, m’agraden moltes coses. Però la veritat és que els que més m’omplen són els efectes de mentalisme, ja que necessites molta concentració.

–I els que menys?
–Els que tenen un component electrònic. Personalment prefereixo resoldre les situacions amb altres recursos.

–N’ha fallat algun?
–És clar! El mag que digui que no li ha fallat mai res, menteix. Al final el més important és saber dissimular i sortir airós de la situació, i per això fa falta molta experiència.

–Què és el més difícil de ser mag?
–La màgia té components totalment contraris a altres arts, i només això ja la fa difícil. Quan has vist un truc una vegada, a la segona no et sorprendrà, i a la tercera ja ni tan sols et farà gens de gràcia.

–En Fèlix Brunet revela els seus tucs?
–I tant, tinc un llibre i tot!

–Ara, amb l’ús de la tecnologia, efectes especials, entre d’altres, com veu el futur de la professió?
–En general, el rumb que estan agafant alguns mags i el futur que s’entreveu no m’agrada, però seran les generacions venidores les que jutjaran.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT