PUBLICITAT

Eric Escabias Artista

«S’estan donant moltes ajudes i visió als artistes nacionals»

Per Pol Forcada Quevedo

Naiara Escabias Oferil
Naiara Escabias Oferil

L’Eric Escabias Oferil neix al Principat l’any 2001, i amb 12 anys es comença a interessar per la música. Sota el nom artístic d’Esca, des de batxillerat escriu els seus propis temes en diferents estils, i ja ha col·laborat amb altres artistes del país com W’wise o Meretz.
 
–D’on li neix l’interès per la música?
–A primer d’ESO, perquè em va cridar l’atenció el grup de batucada de l’escola. M’hi vaig apuntar a segon curs i vaig estar la resta de la secundària. Allà s’inicia l’interès com a tal perquè em comença a agradar el ritme i la percussió. 

–Quan comença a fer-ne?
–A segon d’ESO. Vaig començar a tocar la guitarra sent autodidacta, i cada cop em va anar agradant més. Després vaig començar a fer covers, i tot això ho compaginava amb la batucada. A partir de 4t d’ESO vaig començar a rapejar amb els amics, fins a segon de batxillerat, on vaig començar a fer els primers temes de rap.

–Per què rap?
–Va ser el boom del freestyle i m’hi vaig posar perquè tots ho feien. Però em vaig adonar que se’m donava bé. En el seu moment era la manera més còmoda, per dir-ho d’alguna manera, d’expressar-me.

–Ara fa sessions acústiques i improvisa, a més de trap i reggae. Amb quin gènere s’identifica més?
–Amb l’acústic. És veritat que m’encanta rapejar, però crec que puc funcionar millor cantant. M’agrada moltíssim i avui en dia em surt molt més natural. 

–Es veu component en un altre estil?
–No descarto res, estic en un moment de provar coses noves i m’obro a qualsevol gènere. Adaptant-me també al que vingui i el que agradi, sempre que estigui a gust fent-ho. 

–Molta gent comença a treure música. Sembla que la producció al país creix cada cop més.
–Sí, s’estan donant moltes ajudes i visió als artistes nacionals, sobretot als rapers, que mai s’havia fet. Això ha animat la gent a llançar-se i mullar-se a fer música, principalment als joves.

–Va guanyar el Concurs de Talents d’Escaldes-Engordany i des de llavors ha anat fent actuacions. Encara se’n preveuen més?
–Tinc un bon record del concurs, hi vaig tocar el primer tema amb guitarra que vaig compondre, i el vaig acabar guanyant. Tema actuacions, fa uns dies, i gràcies a l’Espai Jove de Sant Julià, en vaig fer una amb altres grups del país a un restaurant de la parròquia. Ara tinc previst moure’m més i intentar fer sessions de música a diferents llocs i espais.

–Com es planteja el futur?
–De moment me’l plantejo molt tranquil, però tinc diversos projectes, sobretot amb guitarra i un reggae en català. Serà una època més experimental, i alguna cosa aniré traient. Tot i això, també m’estic plantejant fer un EP, amb cinc o sis temes.
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT