PUBLICITAT

Aina Sànchez Estudiant a l'Institut del Teatre

«Em plantejo fins a quin punt la meva persona és un cos clos»

Per Anna Casanova

Aina Sànchez
Aina Sànchez

Aina Sànchez és ballarina i una de les noves cares de la Jove Companyia Nacional d’Andorra (Jocand). Amb tan sols 19 anys,  ha participat en l’espectacle de la companyia, Les Troianes, i ara cursa el seu segon any a l’Institut del Teatre, on vol créixer professionalment. Demà, el 29 de setembre, presentarà juntament amb la ballarina professional Emma Riba el seu nou projecte titulat Eclosió, soc el cos clos, una fusió de dansa i expressió corporal.

–On pren origen aquesta nova obra?
–Sorgeix del projecte La Llançadora, que dona suport a l’emprenedoria juvenil perquè puguem dur a terme iniciatives com a artistes, i també té el suport del Departament de Cultura del Comú d’Encamp i del Punt d’Informació Juvenil. Aquest any em van escollir a mi i la tutora que em van assignar és l’Emma Riba, que ha estat qui m’ha ajudat a encaminar tota aquesta peça, alhora fent un seguiment més intern.

–A l’actuació només sortirà vostè?
–No, vam decidir que volíem sortir les dues perquè aquest projecte l’hem estat creant conjuntament.

–Li ha agradat treballar amb l’Emma?
–M’ha encantat, perquè a part del gran aprenentatge que he pogut tenir, el fet de crear una peça que pugui mirar-la un professional ha estat molt gratificant. No ens coneixíem amb anterioritat, però ho hem anat fent a mesura que anàvem creant la peça.

–De què tracta la història que volen explicar?
–Tal com diu el títol, en el meu dia a dia em plantejo fins a quin punt la meva persona és un cos clos a la societat, i em preguntava com seria si eliminéssim totes aquestes coses que ens han anat modificant, quina seria la persona més animal, la persona més salvatge de nosaltres mateixos. És a dir, volia parlar del procés de com una persona torna a néixer des de la part més animal i com la societat l’ha arribat a canviar. Per tant, vam haver de plantejar com ho volíem expressar i llavors hem anat fent improvisacions, hem mirat textos, han vingut persones expertes, hem anat jugant amb material que hem anat trobant, amb notícies actuals...fins a arribar a la peça, però sempre partint del que volíem transmetre.

–Com es pot narrar una història a través del cos?
–Escoltant el que et passa ara i aquí, en escena, deixant que el teu cos s’expressi en llibertat. Com un mitjà de comunicació més, que forma part del nostre propi ésser.

–Quin és el següent pas en la seva carrera professional? Té algun objectiu?
–Ara, el meu objectiu és continuar formant-me, aprenent i també realitzant projectes com aquest. Acabo de començar en aquest món i em deixaré anar i a veure què va sorgint.

–L’obra s’estrena a Encamp...
–Sí, a la sala d’exposicions del comú. És un acte obert a tot el públic i es durà a terme de 19.00 hores a 20.00 hores. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT