PUBLICITAT

Sofia Janer i Víctor Gonzalo Exconcursants de MasterChef i propietaris de La Dramerie

«Hi ha pares que frenen als fills a la cuina per por a què es facin mal»

Per Carmen Salas

Alejandro Biel
Alejandro Biel

La Sofia i el Víctor no van guanyar el concurs però la seva participació va capgirar les seves vides. Des del 2018, i després de passar pel restaurant ABaC (del xef Jordi Cruz) i d’altres espais de restauració, finalment han orientat la seva passió per la cuina cap a la pastisseria amb La Dramerie, un projecte que van inaugurar fa un any amb dues línies de treball: clients professionals com ara grans superfícies (primer pas) i venda al detall (d’aquí a un parell d’anys) amb un local de degustació. Aquest cap de setmana els tindrem a Andorra amb motiu de l’Andorra Taste, el primer Congrés Internacional de Gastronomia d’Alta Muntanya, durant el qual impartiran divertits tallers de cuina andorrana adreçats als més petits. 
 
–Quin tipus de tallers faran?
Sofia Janer: tant dissabte com diumenge, en horari de matí i tarda, ensenyarem a fer quatre receptes de la cuina andorrana, dues salades i dues dolces. Després d’investigar el receptari andorrà n’hem dissenyat i adaptat quatre perquè els infants les puguin seguir amb facilitat i que l’elaboració no sigui massa complexa.

–Quines receptes són?
S.J.: hem dissenyat coca i crestes andorranes pel que fa a les receptes salades, i cassoletes de fruita i pa de pessic de iogurt andorrà i xarop de pinya d’avet quant a les receptes dolces.

–Masterchef té molt d’èxit entre infants i joves, de fet tenen versió pròpia. Això també és nota als tallers?
Víctor Gonzalo: es nota que molts ja han fet algun altre taller, i d’altres el que passa és que han vist el programa i els ha interessat el tema.
S.J.: he de dir que hi ha pares que frenen als fills a la cuina per por a què es facin mal, i quan fem els tallers ens trobem amb alguns que encara no saben el que és agafar un ganivet. Els pares els transmeten les seves pors i és un error. En canvi als tallers ho poden fer i ho gaudeixen més que a casa que es pateix més per si embruten, es tallen, etc.

–Els tallers es fan amb motiu de l’Andorra Taste, un congrés sobre gastronomia d’alta muntanya. En són consumidors?
S.J.: sí, ens agrada, tot i que vivint a Barcelona no tenim gaire oportunitats de tastar-la, però quan viatgem a zones de muntanya, intentem gaudir del producte local. 

–Els agrada la muntanya?
S.J.: sí, ens encanta. Uns dels meus objectius és tenir una casa a la muntanya on passar els caps de setmana o fins i tot viure-hi.
V.G.: precisament aquests dies hem estat voltant pel Ripollès i la Garrotxa. Cada cop ens agrada més.

–Quatre anys després del seu pas per MasterChef, s’imaginaven que aconseguirien tot el que han assolit?
V.G.: jo directament, ni m’imaginava que algú m’elegiria per participar-hi. No pensàvem que ens aniria tan bé. No vam guanyar, però el fet de treballar després a l’ABAC ens ha fet avançat molt més que a la resta.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT