PUBLICITAT

Laia Díaz Informadora turística

«Els turistes no s’esperen que tinguem tant potencial cultural»

Per Anna Casanova

Laia Díaz.
Laia Díaz.

Laia Díaz és una jove andorrana de 20 anys que treballa d’informadora turística els estius i alhora estudia Història de l’Art a Barcelona. A continuació, explica en què consisteix la seva feina, valora l’oferta cultural del Principat i fa un repàs de la recuperació del turisme després de la pandèmia. 

–Quines són les seves responsabilitats?
–Com estic a l’oficina d’Andorra la Vella, no només explico les activitats que es poden realitzar a Andorra, sinó que també mostro tot el que es pot fer a la parròquia. Alhora, tenim un punt de venda d’entrades del Cirque du Soleil, Caldea o Naturland. 

–Els residents també poden beneficiar-se d’aquest servei de venda?
–Sí, evidentment. De fet, oferim tiquets  de Caldea amb preu reduït i regalem un banyador als residents.

–Quines són les activitats parroquials que més atreuen?
–En general, intentem que els turistes vagin molt a Casa de la Vall i, personalment, com estudio Història de l’Art intento potenciar molt la cultura i que visitin l’església de Santa Coloma, perquè és un punt importantíssim. A més, ens pregunten molt pels parcs i les rutes naturals, així que també donem, per exemple, un mapa impermeable gratuït de la Vall del Madriu-Perafita-Claror i, en aquest sentit, cada parròquia té els seus propis mapes. Com a novetat, hem tingut moltes demandes  pel Pont Tibetà i pel Mirador Solar.

–Considera que hi ha desconeixement de l’oferta cultural?
–Moltíssim. A vegades, els visitants em pregunten què poden veure en una setmana al Principat, i quan els mostro totes les opcions, lamenten no haver-ho mirat abans, ja que no tenen temps per descobrir tots els llocs en tan poc temps. Tanmateix, penso que aquest desconeixement no es deu a la falta d’informació, perquè a Visitandorra apareix tota l’oferta i és una web increïble, igual que agenda.ad. És més aviat que potser els turistes veuen que és un país petit i no s’esperen que tinguem tant potencial cultural, com el romànic, que passa desapercebut.

–Quina diferència hi ha entre la seva feina i la dels informadors turístics de carrer?
–Ells el que fan és una mica d’ajuda en donar indicacions, però sobretot realitzen enquestes per conèixer què consideren els turistes que s’ha de millorar del país, què és el que més els hi agrada; una mica d’estadística.

–Podria fer una valoració del turisme que hi ha hagut enguany?
–S’ha recuperat moltíssim i hem tingut molta feina, sobretot a l’agost. Durant el juliol va haver-hi un nivell de turisme molt constant, però a l’agost es va elevar i, per tant, durant les sis hores que treballàvem els eventuals, estàvem a tope. També vam vendre moltes entrades del Cirque du Soleil i tiquets pel bus turístic. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT