PUBLICITAT

Clàudia Cunill Creadora de contingut a TikTok

«A les xarxes socials és molt fàcil amagar-se darrere d’una màscara»

Per Anna Casanova

Clàudia Cunill.
Clàudia Cunill.

Clàudia Cunill té 26 anys i és una creadora andorrana de la plataforma social TikTok. Amb més de 480.000 m’agrada i 12.400 seguidors, divulga sobre el funcionament, les curiositats i la història d’Andorra, amb l’objectiu de resoldre dubtes, desmitificar i ensenyar com es viu. A més, comparteix els seus viatges i el seu dia a dia, amb una part més foodie.

–S’esperava créixer tan de pressa a TikTok?
–Mai m’ho hauria pensat i, de fet, va ser molt precipitat. Jo creava contingut com qualsevol persona. Realment, l’èxit em va venir de parlar d’Andorra i de desmentir coses que la gent pensa i no són certes, com que tot el país és només un carrer. 

–Per què va començar a crear contingut sobre el Principat?
–Els meus estudis se centren en les relacions internacionals i la diplomàcia i, per tant, és un tema que sempre m’ha interessat. A més, com he estudiat molt a l’exterior, a Catalunya, Suïssa o Bangkok, he hagut d’explicar a moltes persones d’on vinc i com és el meu país. Així, quan vaig començar a fer vídeos i a respondre dubtes, molts cops ni m’ho havia de preparar.

–Al públic li agrada que faci vídeos en català?
–Doncs ara m’han bloquejat els directes de TikTok des d’un fins a tres mesos perquè un sector de persones que no volen que parli en català m’han denunciat el compte. Ja m’he posat en contacte amb l’aplicació perquè se solucioni, però el problema és que tothom pot denunciar un creador, i aquesta gent ha justificat que mostro odi cap a un grup, quan no és així, ja que sempre responc en castellà als qui no m’entenen, però em sento més còmoda parlant en la meva llengua. De fet, ja havia començat a monetitzar els meus vídeos, que no és molt, però tot el contingut que estic fent ara no el cobro. Aquesta situació m’ha fet empatitzar molt amb els catalanoparlants i amb la catalanofòbia que hi ha, sobretot a les xarxes socials, per on és molt fàcil amagar-se darrere d’una màscara. 

–Ha rebut insults?
–I tant. La gent jutja molt i et posa molta pressió. Tanmateix, m’ho prenc amb filosofia i entenc que aquestes persones ni em coneixen ni saben com soc i, per tant, no m’afecta. A més, sempre he estat una noia curvy, i quan a l’ESO algú et volia atacar ho feia amb el cos, perquè és fàcil, i perquè tampoc poden atacar res més. Llavors, em va tocar fer de tripas corazón i m’he fet més forta. 

–Una TikToker, Marina Rivers, deia que aquesta és una feina on mai tens vacances...
–Hi estic d’acord que és una feina on no hi ha vacances, però és el preu que has de pagar per tenir la millor feina del món. Si creus que estàs cremat, sempre pots fer un detox de les xarxes, perquè si fas les coses bé, el públic sempre tornarà per veure el contingut que fas.

–Li agradaria continuar dedicant-s’hi a TikTok?
–Ara estic tenint un creixement constant d’entre 100 i 150 seguidors diaris, i encara que per ara sigui un passatemps, m’encantaria dedicar-m’hi. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT