PUBLICITAT

Rodrigo Martínez Xef del restaurant El Passadís

«La clau de l’èxit és el treball. No serveixo cap plat que no m’agradi»

Per Carmen Salas

El xef argentí Rodrigo Martínez es va formar amb mestres dels fogons tan importants com Martín Berasategui o Koldo Royo. A Andorra va arribar fa uns nou anys de la mà de Nandu Jubany, un altre gran cuiner. Després de treballar com a xef executiu de quatre hotels del país, va decidir tornar a la cuina, i juntament amb el seu equip, és el responsable de l’èxit del restaurant El Passadís a Escaldes-Engordany, del qual es va fer càrrec en associar-se amb el seu propietari, l’empresari ordinenc Enric Dolsa. La seva cuina ha revolucionat el concepte tradicional de menú de dia i en només tres anys el restaurant s’ha convertit en tot un referent culinari al país amb una puntuació de 4,5 sobre 5 en els webs més reputats de crítica gastronòmica. I només és el principi. 
 
–Al Passadís ofereixen principalment esmorzars i un menú per dinar. Com s’ho fa perquè no sigui avorrit?
–Perquè jo soc el primer que no es vol avorrir fent-ho. Sinó, menjaríem cada dia llom amb patates, que lamentablement és el que passa a altres llocs. Nosaltres apostem per productes de màxima qualitat, sempre de temporada, i planifiquem el menú perquè sigui equilibrat i saludable. A més, m’agrada fer molta fusió amb cuines com l’asiàtica, mexicana, argentina, francesa, italiana, espanyola..., i això no és molt habitual.

–Aquest seria el secret del seu èxit?
–La clau de l’èxit resideix en els productes de qualitat, la meva experiència, la constància i el treball ben fet. Jo no serveixo cap plat que no m’agradi. Això ha fet que els clients confiïn en nosaltres i es deixin assessorar a l’hora de triar; saben que quan la Laia, la meva dona i cap de sala, ho comunica a cuina, aquesta confiança es veurà reflectida en els plats.

–El creixement que han tingut en aquests tres anys és impactant.
–Vam començar sent tres persones i ara en som 14, cinc a la cuina. Hem passat de 17 menús diaris als 90.

–Els clients també poden dinar a la terrassa, que des de dilluns passat obre a les nits.
–Sí, la veritat és que s’omple cada dia. A les nits servim només de carta, de dilluns a divendres, de 20.00 a 00.00 hores. La tindrem oberta tot l’estiu.

–Com és la carta?
–Una carta de tapes diferent, amb plats fusió, com per exemple una burrata de Puglia amb tomàquets de Barbastre, passant pels tacos mexicans, que són un clàssic de la nostra cuina, a plats asiàtics o plats de cuina fusió del Perú i el Japó, o plats més mediterranis com les patates braves o la nostra ensalada russa, que és brutal. Sense oblidar les postres.

–Van a més, això està clar. Quin serà el següent pas?
– Els bons resultats d’El Passadís, que ens ha donat a conèixer, ens han animat a llançar-nos a un nou projecte de la mà del mateix soci (Enric Dolsa) i obrirem un restaurant d’alta cuina, també a Escaldes-Engordany. 
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT