PUBLICITAT

Sara Bagot Pintora

«Volia pintar aquest costat suau i sensible de la ‘dolce vita’»

Per Carmen Salas

Sara Bagot és una pintora francesa que viu a Andorra des de fa nou anys. Tot i estar enamorada del paisatge muntanyenc del país, en els seus quadres, plens de colors pastel, aigua i sol, recrea un món oníric al qual ens vol portar per descansar i fugir dels problemes quotidians. Demà exposarà per primera vegada a Roma. De la mà de LdG Art & Patrimoine inaugurarà la col·lecció La grande bellezza, un conjunt de 16 obres inspirades en el Bel Paese, així com ceràmiques mediterrànies pintades, i que es podrà veure fins el 24 de juny a la ciutat eterna.

–Com va sorgir la possibilitat d’exposar a Roma?

–Gràcies a les xarxes socials (Instagram), vaig descobrir la Laëtitia (galerista apassionada de l’art, i expatriada a Roma). Ens vam conèixer a la ciutat eterna i el projecte es va posar en marxa immediatament, així com una bonica amistat.

–Què es podrà veure a La grande bellezza?

–Hi ha obres de diferents formats. Per exemple, hi ha un quadre molt gran de Villa Malaparte, a Capri (195x136 centímetres), una vil·la fascinant per la seva ubicació, enclavada a la roca, però també per la seva arquitectura i els seus colors (semblants a la meva paleta, amb terracotes, etc.). També hi ha una altra obra sobre Villa Sara, antiga casa de l’actriu italiana Sophia Loren, una peça amb piscina, o fer una picada d’ull al famós director de cinema Pier Paolo Pasolini, originari de Roma, el centenari del qual s’ha celebrat aquest any. Naturalment, hi ha paisatges arquitectònics amb peces de disseny francès i italià.

–Continua jugant amb l’arquitectura al paisatge.

–Per descomptat. Continuo treballant amb les perspectives i l’arquitectura, així com en l’aigua (mar i piscina), que encara em fascinen i m’inspiren. Els colors han canviat lleugerament, però la meva paleta manté el meu toc personal.

–L’exposició està inspirada en el Bel Paese, però en quin sentit?

–Volia pintar aquest costat suau i sensible de la dolce vita, i la sensació d’estar davant un dels meus quadres i que el temps s’aturi. Un moment de pausa, de viatge oníric. La bella Itàlia en pintura.

–Com va ser el procés de creació?

–Òbviament, vaig anar a Roma dos cops, a Venècia i Florència, durant els mesos anteriors per inspirar-me i cenyir-me a la idea d’aquesta exposició. A més, alguns amics italians van venir a Andorra a visitar-me, entre ells, un fotògraf. Per tant, són els viatges, l’intercanvi i la cultura italiana els que em van ajudar i inspirar per desenvolupar els quadres.

–Després de Roma, l’exposició visitarà altres ciutats?

–Realment, està lligada a Roma, i romandrà allí durant 15 dies. Després, al mes de setembre, s’exposarà a Tolosa. Paral·lelament, estic organitzant una exposició sobre el País Basc a Biarritz, on trobarem més oceà i una paleta de colors més lleugera.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT