PUBLICITAT

Mireia Tarrés Pintora

«Ni jo mateixa sé molt bé allò que vull pintar a l’exposició»

Per Àlex Pont

Mireia Tarrés
Mireia Tarrés

La Mireia va néixer a la Seu d’Urgell, però tan bon punt va acabar la carrera de Belles Arts a la Universitat de Barcelona (UB) i la seva posterior especialització en restauració de béns mobles, va començar a treballar al Departament de Patrimoni.

–Quin és el seu primer contacte amb la pintura?
–Jo sempre he fet obres de pintura abstracta amb textures i en gran format, i també he dut a terme pintures sobre seda.

–Com van aparèixer les aquarel·les al seu repertori artístic?
–Durant la quarantena estricta vaig descobrir el món de les aquarel·les i vaig decidir apuntar-me a classes en línia per aprendre la tècnica, ja que fins al moment, era totalment desconeguda per a mi.

–Què li sembla aquesta tècnica?
–És tot més còmode, perquè es pinta sobre paper sense utilitzar productes químics, no requereix un taller, per la qual cosa es pot dur a terme a qualsevol lloc de casa i resulta bastant fàcil. De fet, cada setmana dedico una estona a pintar en aquest format.

–En què consisteix l’acte que durà a terme a La Peixera de l’espai Caldes?
–Al principi no estava gaire convençuda sobre la sala, però vaig analitzar el lloc i crec que ens sentirem tots molt a gust. L’espai no estava reservat durant les dates en què volem fer l’actuació i llavors vam decidir fer un homenatge als 40 anys d’El sentit de la vida de Monty Python. A partir d’aquí, arran d’una escena de l’obra, volem que els artistes que participin materialitzin un peix cadascú amb els seus trets característics i la seva manera d’expressar l’art.

–Ja ha pensat què farà, o bé anirà a improvisar?
–El què faré és un paisatge aquàtic de gran format, perquè això és la temàtica principal, no sé si de mar o de riu. De fet, a trets generals, ni jo mateixa sé molt bé allò que vull pintar a l’exposició. Parlant amb termes metafòrics, m’estic llençant a la piscina i tot evolucionarà en funció de les interaccions que pugui tenir amb els visitants o els altres artistes durant la meva creació en directe. El resultat està condicionat.

–Només crearan els artistes?
–Hi haurà un procés de participació per a tots aquells que vulguin venir a crear amb nosaltres. Qualsevol persona del carrer podrà estar en contacte amb nosaltres en directe. Així les coses, habilitarem una taula perquè puguin participar lliurement.

–Què faran amb les obres un cop finalitzi l’acte?
–Si el resultat és satisfactori, mirarem d’ubicar les obres a una sala d’exposicions més convencional i, en principi, al juliol finalitzarà aquest acte.

–També treballa a Patrimoni. Ja que hi som, quina és la seva obra predilecta?
–Soc una enamorada del romànic, però Sant Cerni de Nagol és especial per mi. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT