Jeniffer Ferrer Cofundadora d'Ergo Concepte
«Oferim mobles de baix impacte ambiental per aprofitar els espais»
Jeniffer Ferrer és la cofundadora d’Ergo Concepte juntament amb el seu marit, Douglass Porras. L’empresa és una fusteria d’autor amb seu a la Massana que li dona una volta a la creació amb fusta. Ferrer compta amb una experiència de més de 25 anys en els sectors del màrqueting, publicitat i imatge corporativa en empreses com Vallnord-Pal Arinsal.
–Com va néixer Ergo Concepte?
–El meu home té una gran passió per treballar amb la fusta, però els dos som dissenyadors gràfics i volíem tenir un taller d’art experimental on crear mobles de disseny a mida. Ambdós teníem inquietuds artístiques i, en aquest sentit, ens vam unir per convertir-les en un concepte de fusteria d’autor més multidisciplinari. L’any 2012, vam presentar el projecte al Premi Innovadors d’Actua, on vam quedar finalistes amb una menció especial del jurat. Així, ell es va decidir a obrir l’empresa i, fa poc, jo em vaig reintegrar a la iniciativa per aportar els meus coneixements. Nou anys després, hem anat creixent i ens hem consolidat com a empresa, participant amb institucions com Andorra Turisme, concretament amb el disseny, conceptualització i producció dels elements dels itineraris Macarulla.
–Què diferencia una fusteria d’autor d’una tradicional?
–Principalment, el disseny conceptual abans de produir, ho fem tot a l’ordinador. A més, en una fusteria digital utilitzem una màquina per tallar la fusta que s’anomena centre de control numèric, és a dir, una fresadora digital, la qual ens permet passar els dissenys de l’ordinador a la matèria fent talls més precisos i paral·lelament, aprofitant el material al màxim, ja que des d’Ergo Concepte intentem ser eficients i respectuosos. Amb relació als beneficis de la màquina, també podem treballar amb altres materials i aconseguir els resultats tal com ho imaginem.
–Com definiria Ergo Concepte?
–Oferim un concepte de mobles de disseny, compactes, de baix impacte ambiental i a preus assequibles, els quals estan fets a mida per aprofitar tots els racons i els espais disponibles. Com he comentat anteriorment, és un projecte conceptual. Això vol dir que hi ha un significat al darrere i un element que es representa. Per exemple, hem construït taules o altres mobles que representen les branques d’un arbre transformant una idea i deixant veure la nostra part més artística.
–Aquest és el primer any que Ergo Concepte participa a Andoflora, quina ha estat la seva tasca?
–Des del Comú de la Massana es volia utilitzar un material fàcil de manipular per als tallers infantils. Així doncs, hem participat en els treballs manuals amb la creació de cors de fusta que els nens podien pintar, ja que no només és fàcil d’usar, sinó que és perenne. A més, el cor era el signe de la fira d’enguany.
–Actualment, tenen competència al país?
–Directament no, ja que en l’àmbit de la creació de mobles aportem un valor diferencial. A més, també comptem amb marxandatge de guardioles dels Tamarros que hi ha a cada parròquia i els elaborem artesanalment.