PUBLICITAT

Adrián Sáenz Youtuber

«M’he allunyat de la figura del gurú que ho sap tot sempre»

Per Anna Casanova

Adrián Sáenz.
Adrián Sáenz.

Adrián Sáenz és un youtuber i emprenedor de 24 anys que s’ha convertit en el creador de contingut referent sobre negocis en línia, finances i inversions en l’àmbit hispanoparlant. Sáenz, realitza vídeos experimentant i provant noves formes de guanyar diners mitjançant les inversions. Actualment, compta amb gairebé un milió de subscriptors a la plataforma YouTube.

–Com va començar el seu projecte?
–Abans em dedicava a l’e-commerce i em vaig traslladar a Andorra per començar un projecte molt diferent del que faig ara. Però gràcies al fet que és un país on hi ha moltes persones que es dediquen al món digital i tinc amics que m’han pogut aconsellar, vaig donar el pas per començar el meu canal de YouTube.

–Què ha estudiat?
–Tinc estudis de Màrqueting, però el sector de les finances l’he après de forma autodidàctica. L’objectiu dels meus vídeos, en aquest sentit, és explicar de forma senzilla conceptes que moltes persones no entenguin, i que fins i tot la meva mare pugui seguir el fil.

–Quin és exactament el contingut dels seus vídeos?
–El que faig és provar models de negocis i tipus d’inversió, i explico la meva experiència. Crec que el meu contingut funciona perquè no vull convèncer ningú perquè inverteixi ni faci res, simplement provo coses i detallo què he après. M’he allunyat de la figura del gurú que ho sap tot sempre i mai s’equivoca. Soc un noi normal que si em funciona el que faig ho dic i si no també.

–Com ha aconseguit generar 12 fonts d’ingressos amb 24 anys?
–La meva principal font d’ingressos és el meu canal de YouTube, però tinc ingressos extres, ja que intento reinvertir una part dels meus beneficis.

–Quina estratègia utilitza a l’hora de gestionar les seves finances?
–Actualment, un 75% dels beneficis els destino a estalviar i un altre 25% el dedico a les inversions.

–Quin consell li donaria als joves en l’àmbit financer?
–Recomano que se centrin en guanyar diners treballant en lloc d’invertint, i sobretot, que evitin buscar inversions que suposadament generen molt a curt termini i que inverteixin a llarg termini.

–Creu que les finances descentralitzades són el futur?
–A mi, m’agrada més fer servir les finances centralitzades, ja que són més còmodes d’utilitzar, però sóc partidari que existeixin  finances descentralitzades.

–Quins són els seus projectes de futur?
–Ara m’estic centrant a crear contingut per a persones de diferents parts del món, principalment d’Espanya i Amèrica del Sud, però paral·lelament, estic obrint un segon canal en anglès per doblar els meus vídeos i que arribin a més gent. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT