PUBLICITAT

Simi Abitbol Paradista del Vide Dressing

«Comprar roba de segona mà implementa l’economia circular»

Per Carmen Salas

A la Simi Abitbol l’interessa la moda des de sempre, tant que fa 10 anys va crear un blog de moda de talles grans que es deia Fashionisimi, una època en què era difícil trobar botigues que tinguessin en compte talles més enllà de la S o la M i que fos roba moderna. El següent pas va ser tenir parada pròpia al Vide Dressing, el mercat de roba i complements de segona mà que té lloc dos cops a l’any a la Massana amb l’objectiu de potenciar la reutilització i el consum responsable. L’edició de primavera del mercat, organitzat pel Comú de la Massana des del 2016, té lloc des d’avui i fins diumenge als edificis de les Fontetes i del Telecabina.

–Vostè va decidir participar pràcticament des del principi?

–Sí, primer amb una amiga, tot i que després ja he participat jo sola. El primer any vam ser 20 parades i ara ja anem per la seixantena. Tothom el coneix, i la gent espera amb ganes cada nova edició per fer troballes interessants. Podem dir que és un mercat que està consolidat i s’ha convertit en tot un referent a Andorra, de fet a més de roba hi ha joguines, aparells per la cuina... fins i tot hi ha llista d’espera de paradistes.

–Què es pot trobar a la seva parada?

–Principalment, roba meva de talla gran que ja no em poso. Reviso l’armari i selecciono les peces a les quals vull donar sortida, tot i que també compro roba nova i de segona mà. Tinc roba i tot tipus de complemets: sabates, bosses de mà, foulards, etc.

–Normalment li dona sortida a l’estoc?

–Sí, perquè després de tants anys, tinc una clientela fixa, sobretot gent gran, que inclús em demanen de fer un pre-Vide uns dies abans per reservar algunes peces abans de posar-les a la venda, perquè tot i que la situació ha millorat, encara no hi ha tanta roba de segona mà de talles grans.

–La gent negocia els preus tot i ser baixos?

–Molt, cada vegada venem a preus més econòmics, perquè el paradista el que vol és no haver de tornar amb estoc cap a casa.

–Hi ha competència entre paradistes?

–No. Cada nova edició ens retrobem i és molt bonic, inclús fem intercanvis entre nosaltres i ens ajudem a vendre. La relació és molt bona i l’ambient és molt familiar, no hi ha competència, cada parada té el seu lloc i la seva clientela i col·laborem en el que podem.

–Portar roba de segona mà abans estava mal vist, però això ha canviat.

–Sí, ara comprar roba de segona mà està de moda, ja no hi ha tants prejudicis, i implementa l’economia circular: un cop que ja l’has utilitzat i l’has aprofitat, la poses a disposició dels altres. A més, és una bona manera d’economitzar, i també pots trobar roba de marca pràcticament nova a preus de saldo. La Massana, en això, ha estat pionera, i m’agradaria que es poguessin fer més edicions durant l’any.

–S’ha plantejat crear una botiga online?

–M’agradaria molt, crec que és qüestió de temps que ho faci.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT