PUBLICITAT

Anna Boix Sòcia de Nün Houses

«Les cases passives són el futur de la construcció sostenible»

Per Anna Casanova

Imatge de la sòcia de Nün Houses, Anna Boix.
Imatge de la sòcia de Nün Houses, Anna Boix.

Anna Boix és una empresària i emprenedora andorrana que ha engegat el projecte Nün Houses, una empresa que ofereix valoracions i distribueix material de cases passives, un mètode de construcció que s’allunya del tradicional. Per a més informació, [email protected]

–Com va sorgir el nom de l’empresa?
–Totes les promocions que va fer el meu pare al país tenen lletres de l’alfabet hebreu, i com em va agradar, vaig seguir la tradició. Nün significa temprança, bellesa, fonament, tres paraules que defineixen el projecte.

–Per què va començar Nün Houses?
 –Fa uns anys vam fer quatre obres amb aquest sistema de cases passives de la mà de la firma Euromac2 i ens van agradar molt els resultats. Fa poc, també vaig decidir dissenyar la meva casa des de zero, un repte que em va enamorar del procés. Amb la mentoria del meu pare, vaig decidir-me a fer el següent pas per fer realitat aquesta passió.

–Què aporten les cases passives que no es pugui aconseguir amb una construcció tradicional?
–D’una banda, una casa passiva és pràcticament un habitatge autosuficient i la calefacció necessària és mínima gràcies al seu gran sistema d’aïllament amb formigó. No és el mateix que una casa eficient (utilitza al màxim els recursos energètics i climàtics), és el següent pas. L’eficiència energètica d’una casa passiva és del 90%. D’altra banda, és una obra més ràpida, ja que en sis mesos pots tenir la casa acabada, a diferència d’un habitatge clàssic, que trigaria entre un any i un any i mig a finalitzar. Finalment, les cases passives requereixen menys personal i no són necessàries les grues.

–Quins són els valors del projecte?
–Moltes empreses importants ja comparteixen el concepte de la sostenibilitat, però la majoria de persones del país continuen optant pels mètodes tradicionals. Em fa il·lusió compartir aquesta perspectiva de consciència pel medi ambient i per gastar menys recursos que cada cop pren més pes, sobretot amb el context actual de la guerra, en el qual la llum i el gas estan augmentant de preu, Nün Houses t’ofereix una habitança de qualitat amb gairebé el mateix cost que una casa tradicional, i la qual necessita una despesa molt baixa. A llarg termini, és el futur de la construcció sostenible. 

–Actualment, teniu competència al país?
–Sabem que hi ha empreses que construeixen cases passives utilitzant altres materials i sistemes diferents dels nostres, però Nün Houses som els representants exclusius al Principat d’Euromac2, que ofereix diferents solucions,  les quals s’adapten a tota mena de construccions, i a més, també som els únics del país amb accés als materials de la companyia.

–Creu que el seu entorn ha influït en la seva emprenedoria?
–Molt. Els meus pares han estat promotors immobiliaris i constructors amb més de 50 anys d’experiència, i la meva germana és interiorista. Han estat el meu suport juntament a la meva parella. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT