PUBLICITAT

Manel Rodríguez Perruquer

«La dependència de la gent d’anar a la perruqueria ha baixat»

Per Lídia López

El Manel Rodríguez és perruquer. Des del 1988 dirigeix la Perruqueria Misteri, a la Massana, tot i que ja fa 36 anys que es dedica a l’ofici. De fet, és la quarta generació familiar que escull aquesta professió.

–Què el va animar a escollir aquest ofici?
–Malgrat que vaig estudiar administració i secretariat, no em volia tancar en una oficina per treballar, i per això la meva mare em va animar a agafar la feina de casa i continuar el negoci. El meu pare ja era barber aquí a la Massana, així que vaig seguir l’ofici i em vaig convertir en la quarta generació de la família que s’hi dedica.

–Com ha vist evolucionar la professió en aquests anys?
–He pogut comprovar que la dependència de la gent d’anar a la perruqueria ha anat baixant. Temps enrere, la gent anava setmanalment a la perruqueria, i malgrat que avui en dia encara hi ha la típica clienta que és setmanal, cada vegada és menor. Ara les persones van a la perruqueria en el moment que ho necessiten, tot i que això ens ha permès tenir més varietat de clientela i no dependre de certa gent en concret.

–També hi ha molta gent que opta per fer-se l’estilisme a casa. S’ha trobat algun desastre important?
–Tot es pot solucionar. El meu pare deia que: el ruc trasquilat, als 15 dies igualat. O sigui, que no hi ha res que no es pugui arreglar. Però sí, ens arriba algun desastre de tant en tant. I penso que els tutorials de YouTube i TikTok han fet molt de mal en aquest sentit, però aquesta és la realitat d’ara i hem de viure amb ella. La sort és que, avui en dia, tots els productes estan molt controlats i és molt difícil que se’t cremin els cabells, a banda que també hi ha disponibles elements que t’ajuden a l’hora de fer-te tu mateix els pentinats. Això contribueix a la vegada al que he dit abans que la gent necessita menys les perruqueries.

–Quin és l’aspecte que més sovint troba que la gent fa malament?
–Que maltracten molt els cabells. Molta gent els frega, i no es pot fer. Els cabells són una fibra que és resistent, però es pot trencar, així que s’ha de treballar amb molta cura. Això és el que la gent no arriba a entendre. I no hi ha un bon resultat si no hi ha uns bons cabells, així que les dues coses estan associades.

–Creu que hi ha influències a l’hora d’escollir els pentinats?
–Sí, la gent és molt influenciable i va a la moda del moment. Es decanten pel que veuen, en especial si és algú conegut. I sobretot passa amb els més jovenets. Per exemple, quan estava de moda el Justin Bieber, tothom volia el seu pentinat, i així successivament. 

–Quina és la petició més curiosa que li han fet?
–La més curiosa va ser un client que em va dir: fes-me un misteri. O sigui, que no volia res concret i em donava via lliure. I això és molt més complicat que no pas quan et demanen alguna cosa en concret.

PUBLICITAT
PUBLICITAT