PUBLICITAT

Immaculada Prat Administradora de CONDITOR S.L.U.

«Es necessita un expert per tenir la pensió més alta possible»

Per Carmen Salas

Immaculada Prat és experta consultora amb més de 35 anys dedicats a la tramitació de pensions de jubilació, incapacitats permanents, etc., pensions que esdevenen la sustentació i única font d’ingressos de moltes famílies. Des de fa gairbé tres anys està al capdavant de Conditor com a administradora, despatx des d’on amb una vessant humana, tracte proper i empatia i la seva experiència dilatada atén la situació personal de cada client per vetllar pels seus drets com a treballador que s’ha desenvolupat professionalment a diferents països, com és el cas de molts andorrans o de nacionals de països veïns que han treballat o treballen al Principat o a d’altres llocs.

–Per què van decidir obrir Conditor a Andorra?

–Vam decidir obrir el despatx al Principat tenint en compte que nosaltres a Espanya teníem moltes consultes de treballadors andorrans que havien treballat als diversos països, com ara Portugal, Espanya o França, per exemple, i que comptem amb una experiència de fa 40 anys en l’àmbit de prestacions de seguretat social i pensions. Des d’autònoms que han tingut un petit negoci tant a Andorra com a Espanya, un cambrer que ha treballat a Portugal, a Espanya i a Andorra, fins a un esportista professional o un metge que va fer la residència a Espanya i després ha treballat a Andorra... És molt divers.

–Per tant, el seu àmbit d’actuació són les prestacions socials.

–Ens dediquem a vetllar pels drets dels treballadors pel que fa a pensions, incapacitats permanents, temporals, totals o absolutes, jubilacions, etc. Tant de treballadors andorrans que han cotitzat a d’altres països com de treballadors de nacionalitat espanyola que resideixen a Andorra, com per exemple en l’àmbit mèdic o esportiu. En aquest segon àmbit a Espanya vam ser punters en el dret esportiu en relació amb les incapacitats permanents dels esportistes professionals.

–Quin avantatge suposa comptar amb l’assessorament de Conditor?

–Un particular pot anar directament a l’Administració pública, perquè li facin un càlcul de la seva pensió de jubilació, però l’Administració ho fa a nivell general, i no vetlla per les particularitats de cada cas. Per això és interessant comptar amb l’assessorament d’un professional expert per tenir la pensió més alta possible. Si no es fa un estudi específic es poden perdre diners que el treballador ha generat amb les seves cotitzacions. Això en el cas de les pensions més simples. Si entrem en casos de pensions d’incapacitat permanent, a més de la part tècnica, hi ha una valoració provatòria mèdica i la lesió que els impedeix continuar treballant determinarà el tipus de prestació que puguin demanar.

–A Andorra els processos es resolen en un temps raonable?

–Amb els convenis bilaterals la comunicació entre administracions és ràpida. El que pretenem és evitar que hi hagi una infravaloració de qui ha treballat en diversos països. El dret dels treballadors no s’ha de veure afectat, i nosaltres vetllem perquè no passi.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT