PUBLICITAT

Higini Martínez-Illescas President de la Federació Andorrana de Pàdel (FAP)

«El pàdel ha patit un creixement exponencial al nostre país»

Per David Sansaloni

Higini Martínez-Illescas
Higini Martínez-Illescas

Higini Martínez-Illescas encapçala la nova Federació Andorrana de Pàdel (FAP) com a president. Fins al moment, el país no comptava amb cap federació que regulés aquest esport, fins que, de manera oficial, s’anunciés a finals del mes passat el naixement d’aquest nou organisme.


 
–Com arriba Higini Martínez-Illescas a ser el president de la federació de pàdel?
–Soc un gran aficionat al pàdel, potser en excés (riu). Jugo unes cinc o sis vegades per setmana, i a partir d’aquest punt ens vam ajuntar una colla d’amics i vam veure que el pàdel ha patit un creixement exponencial al nostre país i que s’havia d’organitzar, amb l’aprovació dels diferents clubs.

 

–Sembla que aquest esport allà on s’instal·la creix a gran velocitat.
–Completament. S’ha vist a molts llocs, sent el cas de Dubai el més recent, on s’han creat en l’últim any més de 300 pistes.

 

–A què creu que es deu?
–Pot ser pel fet que és un esport on és molt fàcil divertir-se, diferenciant-se del tenis, per exemple, on es necessita una major tècnica per passar-s’ho bé. La reducció de la pista, la proximitat amb els vidres i el context de joc fa que amb poc que sàpigues puguis gaudir al màxim l’experiència. A més el fet de tenir un company o companya al costat també incentiva aquestes ganes de jugar.

 

–A un país de petites dimensions com Andorra també és més fàcil treure-li rendibilitat?
–El fet que en un terreny determinat càpiguen moltes més pistes de pàdel que d’un altre esport és clar que atreu, tant a la gent com als possibles inversors que vulguin aportar el seu granet de sorra. 

 

–Una vegada creada l’entitat, quin és el següent pas?
–Completats tots els tràmits burocràtics necessaris, ara busquem que tots els clubs es federin. Posarem totes les facilitats perquè ho puguin fer, i després dels equips vindran els jugadors. Aquests competiran en els tornejos creats per la mateixa federació i sota una assegurança i tots els aspectes i beneficis que s’obtenen de l’entitat.

 

–Quina és la clau per créixer encara més?
–La formació de la base. Fins ara no s’ha treballat aquesta feina amb els més petits i això és un punt clau. Volem que s’engresquin i s’il·lusionin practicant un esport com és el pàdel. A més, qualsevol jugador que surti fora a disputar tornejos ho podrà fer sota el nom d’Andorra, ja que fins ara era la federació catalana qui els acollia.

 

–Tot i que és aviat, com veu el futur pel que fa als jugadors i jugadores del país?
–Nivells de pàdel hi ha molts, però comptem amb alguns jugadors que han arribat a disputar prèvies de World Padel Tour, i hi ha nivell al país. Amb la federació esperem potenciar el treball a la base, augmentar el nombre d’inscrits i expandir, amb tornejos i esdeveniments, aquest esport.

 

Al setembre es faran tornejos per establir un rànquing nacional.

PUBLICITAT
PUBLICITAT