PUBLICITAT

Ricardo Muñoz Il·lustrador

«La vida em va portar a fer un gir cap a un estil més futurista»

Per Lídia López

El Ricardo Muñoz és il·lustrador i va créixer a Andorra. Va començar la seva trajectòria a l’art fent pintura artística, però amb els anys, va reprendre la pràctica de la il·lustració, que de petit ja havia provat perquè li encantava el còmic. Avui en dia, es dedica plenament a la il·lustració, i darrerament treballa amb el videojoc per mòbil Warhammer: Lost Crusade. I és precisament la temàtica dels warhammers l’element que protagonitza la seva actual exposició al Museu la Massana Còmic, disponible fins al pròxim 14 de maig. 

–Què es pot trobar a la mostra?
–En aquesta ocasió, el que estem exposant majoritàriament són treballs fets per la franquícia warhammer, per això el nom de la mostra és Herejía mecánica. Tot i això, també es pot trobar alguna altra il·lustració de la meva col·lecció i algun dibuix de quan era petit que ha afegit el Joan Pieras. A Pieras el conec des que anava a l’escola a la Massana, així que es pot dir que ell és culpable de moltes coses en aquest sentit, perquè em va animar molt a tirar endavant. A més, aprofitant la inauguració, vam presentar el llibre titulat El arte de la fantasía épica, que és dels pocs que he pogut publicar perquè dedico molt de temps a fer la feina per tercers i no em queda gaire estona per les meves coses.

–És la seva primera exposició al Principat?
–No, he portat en diverses ocasions la meva obra a Andorra. Com a pintor, vaig estar dues vegades seguides a l’Hiper Art. I també vaig estar present al Saló del Còmic del 2016.

–Ens pot explicar en què consisteix el món dels ‘warhammers’?
–Warhammer va ser una idea de l’il·lustrador John Blanche que va sorgir cap als anys 70. El primer warhammer tenia una aparença basada en la fantasia èpica, o per dir-ho d’una altra manera, similar a l’estil d’El senyor dels anells, a tall d’exemple. Aleshores, ell ho va distorsionar imaginant aquests personatges en un format futurista i un escenari postapocalíptic, amb noves races i ocupacions… És un món que té un gran rerefons, però es pot definir de forma simple com uns humans gegants amb armadures robòtiques que lluiten en forma de joc de rol.

–Treballa altres disciplines o estils de dibuixi?
– Abans d’entrar a aquest món, estava centrat en l’art fantàstic, i sobretot la fantasia medieval. El que passa és que la vida em va portar a fer aquest gir cap a un estil més futurista com el dels warhammers, que va ser una mica casual perquè vaig compartir una il·lustració que havia fet amb la pàgina del videojoc de la franquícia Lost Crusade. I els va agradar tant que em van començar a demanar contingut per la pàgina i altres suports, i així continua sent.

–Té al cap algun altre projecte per materialitzar?
–Tinc pendent fer un llibre de tècnica de pintura per la il·lustració, el que passa és que no tinc gaire temps per dedicar-me a aquestes idees més personals. Així que l’avanço, torno enrere, el deixo aturat, el reprenc… Però espero poder-lo fer realitat algun dia. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT