PUBLICITAT

Cristina Lima esteticien autònoma del centre Nails Akirakiara

«La precisió és essencial per poder dibuixar a la perfecció»

Per Laia Bautista

L'esteticista Cristina Lima.
L'esteticista Cristina Lima.

La Cristina Lima és estatista autònoma des del gener del 2021. Actualment, ha fundat el seu centre d’estètica anomenat Nails Akirakiara, afiliada amb la perruqueria Cristelle Galand de Canillo. Lima és una emprenedora que té una multitud de cursos d’estètica, però sobretot en especialització d’ungles, ja que una de les seves passions és el món del disseny d’ungles més conegut com a nail art.

–Per què va fer el pas a ser autònoma?
–Abans de ser autònoma treballava a l’empresa FrankProvost on vaig conèixer la Cristelle. Les dues volíem formar la nostra empresa i ens vam comprometre a marxar juntes per obrir els nostres propis negocis. La Cristelle va donar el primer pas i va obrir la perruqueria l’agost del 2020, i quatre mesos més tard vaig sumar-m’hi i vaig obrir el meu centre d’estètica dins el local que compartim fins avui dia. El motiu que ens va impulsar a ser autònomes va ser la necessitat de treballar en un ambient més familiar i més proper amb el client on poguéssim lluir les nostres aptituds laborals, deixant de banda la facturació en masses.

–Des de quan l’apassiona el nail art?
–Sempre m’ha agradat el tema de les ungles amb dibuixos i des de fa molts anys que m’hi dedico. Quan vaig començar a estudiar i a fer cursos per especialitzar-me en el nail art, vaig adonar-me sobre la importància de continuar aprenent i formant-me en aquest art. Gràcies a l’aprenentatge continu he après noves tècniques i he conegut nous productes menys corrosius per a poder expandir-me en el món de les ungles. Al final, la precisió és essencial per poder dibuixar a la perfecció qualsevol cosa: des de flocs de neu fins a princeses Disney. 

–Què és el que més li demanen d’ungles?
–En general, la gent més gran i el jovent em demana ungles d’un mateix color, normalment gammes discretes. Però també hi ha moltes persones que em demanen ungles més llargues, amb purpurina i amb diferents dibuixos, especialment quan hi ha celebracions específiques com va ser per Nadal. 

–Quin és el disseny més complicat que li han demanat?
–El disseny més difícil que m’han demanat han sigut les calaveres Catrines. Recordo que vaig estar una hora per cada ungla. ç

–Quins materials utilitza per dibuixar?
–A banda dels esmalts d’ungles, la purpurina i els pinzells fins de diferents gruixos, també faig servir l’aerògraf, una eina que serveix per fer dibuixos amb uns esmalts especials els quals s’apliquen a sobre d’unes plantilles. A diferència de les altres eines, l’aerògraf permet barrejar diferents colors i les plantilles poden ser guia per algun disseny en concret.

–Però, tenir unes ungles amb dibuixos té un cost. Com ho gestiona vostè?
–Sóc conscient que avui en dia les coses no són fàcils per a ningú, per això els meus preus són accessibles a tothom, tot i que hi ha factors com els exagerats preus dels lloguers i el cost dels productes que influeixen sensiblement en el preu. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT