PUBLICITAT

Meritxell Colell Instagrammer

«Els últims 10 anys, Andorra s’ha obert al món gastronòmicament»

Per Lídia López

La Meritxell Colell està al capdavant del perfil d’Instagram food_and_meri, una pàgina que va crear fa quatre anys i ja compta amb més de 7.000 seguidors. El seu contingut està centrat en la gastronomia, i el seu desig és animar als seguidors a provar coses noves.
 
–Què la va animar a obrir el perfil?
–Inicialment, el vaig fer per mi, per tenir un recopilatori de les receptes que preparava i els restaurants on anava. De mica en mica, va començar a tenir èxit entre els amics, i d’aquí va anar creixent fins avui dia, però sempre ha estat un hobby. A mi m’encanta la gastronomia: m’agrada menjar, experimentar amb noves receptes i anar de restaurants. A casa sempre hem tingut el costum d’anar sovint a restaurants i penso que això m’ha permès tenir una visió àmplia, que em permet comparar i tenir una opinió crítica. 

–Quin dels continguts que fa gaudeix més?
–Sincerament, no podria viure sense cap d’ells. M’ho passo molt bé cuinant, però també m’agrada molt deixar-me sorprendre, i la manera de fer-ho és anant a restaurants. Per exemple, el sushi és una cosa que no m’agradava fins fa pocs mesos, i em vaig proposar moure’m per Andorra fins a trobar un lloc on me’l fessin gaudir.

–Quant temps dedica a fer el contingut?
–Hi dedico molt temps, però com que és un hobby que em surt de dins i en cap cas és una obligació sinó que m’ho passo molt bé fent-ho, hi puc dedicar força hores. Hi puc estar tranquil·lament dues hores al dia: un dia faig les fotos, l’endemà les edito, un altre elaboro el text de la publicació, un altre publico el contingut... Ho vaig fent a estones.

–Quin considera que és el tret distintiu del seu perfil?
–Una cosa és que intento que sigui molt variat. Per exemple, sobre la restauració, procuro donar una visió molt àmplia de la gastronomia del país. De fet, crec que els últims 10 anys, Andorra s’ha obert molt al món gastronòmicament: abans no hi havia restaurants tan diferents com ara. Així que penso que un element característic és el fet de voler mostrar la gran gastronomia que hi ha a Andorra, tant de qualitat com de varietat. I també penso que cal remarcar l’afecte i cura que hi poso a l’hora de fer-ho.

–Com valora el creixement del perfil?
–Ho valoro molt positivament, perquè com he dit, hi dedico força estona al dia, i si no em compensés, no ho podria fer. I la manera com em compensa és la bona rebuda per part de la gent: que em demanin l’opinió perquè els recomani restaurants o quan m’expliquen que han elaborat receptes meves, m’omple i m’anima a seguir. Sento que tothom valora molt positivament el que faig, i si no hagués estat així, potser hi hauria hagut un dia que m’hagués cansat i deixat de fer publicacions.

–Té algun somni a complir amb el perfil?
–Sincerament, si el meu perfil serveix perquè la gent descobreixi noves receptes, nous restaurants, o perquè s’animin a provar coses noves, com el meu cas amb el sushi, per mi això ja és una satisfacció enorme. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT