PUBLICITAT

Josselin Delarousse Fundador i CEO de l'empresa de transport i mobilitat Andy

«A Andorra hi ha una manca real d’empreses de tecnologia»

Per Laia Bautista

Andy
Andy

Josselin Delarousse és el fundador i CEO de l’empresa de transport i mobilitat Andy, una plataforma que ofereix als seus clients un servei de desplaçament dins d’Andorra. L’empresa fa tres mesos que treballa al Principat i els seus primers clients han sigut des de residents del país i turistes fins a celebritats com youtubers, influencers, pilots de MotoGP i emprenedors.
 
–En què consisteix l’empresa Andy?
–Andy és una aplicació per Android i iOS que funciona com Cabify o Uber. L’aplicació és simple i intuïtiva i tothom la pot descarregar. Després la persona interessada s’ha d’enregistrar, introduir les dades bancàries i la localització. Un cop feta la creació del compte, la persona ja pot sol·licitar un Andy i aquest anirà a buscar a l’usuari indiferentment d’on es trobi a dins del Principat.

–Quan es van instaurar a Andorra?
–Fa més de tres mesos que l’empresa es va instaurar al país i, evidentment, ens trobem en ple creixement, ja que respon a una necessitat important dels ciutadans andorrans.

–Quin significat té la paraula Andy?
–Andy és un joc de paraules entre Andorra i Handy en anglès que significa pràctic o fàcil d’utilitzar. També està inspirada amb Pixar –el famós Andy de Toy Story– fet pel qual també la fem servir com un eslògan: Andy és el teu millor company de viatges a Andorra

–Com va sorgir la idea?
–La idea d’Andy parteix de la necessitat evident sobre el creixement de la mobilitat que viuen els ciutadans del país, els quals cada cop més s’enfronten als resultats i als inconvenients del desenvolupament d’una gran ciutat: retencions, dificultats per trobar aparcaments, entre d’altres. Després d’haver treballat en diferents empreses tecnològiques a Silicon Valley i d’haver tingut l’accés a les últimes innovacions que faciliten el dia a dia dels ciutadans, vaig adonar-me quan vaig arribar ara fa cinc anys que a Andorra no hi ha res de tot això. Vaig descobrir que hi ha una manca real d’empreses de serveis relacionats amb la tecnologia i el transport. No obstant això, cada vegada hi ha més especialistes que tenen el costum de consumir aquest tipus de serveis i s’instal·len aquí.

–De quants vehicles disposen?
–Actualment, tenim un total de sis vehicles disponibles, entre Van Mercedes i Sedans, a més de bastants conductors disponibles per servir els nostres clients les 24 hores els set dies de la setmana. Li puc avançar que tenim previst plans per contractar més conductors i afegir més vehicles, aquests últims que a curt termini siguin elèctrics per reduir la petjada de carboni i ajudar a fer que el país sigui més verd. A més, també estem treballant en una solució per integrar els taxis d’Andorra amb taximetres a l’aplicació, fet que ens proporciaria més vehicles per als clients.

–Quins han sigut els primers usuaris?
–Els nostres primers clients han sigut des de residents i turistes fins a diverses celebritats residents: youtubers, influencers, pilots de MotoGP, emprenedors, etc. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT