PUBLICITAT

Sílvia Gil saxofonista i corista del grup The Smart Shallows

«Esperem de tot cor fer ballar ben aviat les valls d’Andorra!»

Per Laia Bautista

La saxofonista Sílvia Gil.
La saxofonista Sílvia Gil.

La Sílvia Gil és membre del grup de música The Smart Shallows, on toca el saxo alt. Gil té estudis en enginyeria i un doctorat en intel·ligència artificial a més de tocar una gran varietat d’instruments: la flauta dolça, el piano, la guitarra, la bateria i el cant.
 
–Des de quan es dedica al món de la música?
–No m’hi dedico professionalment, però no deixa de ser un element omnipresent a la meva vida des de molt petita. Vaig començar a estudiar música amb sis anys a l’Institut Andorrà d’Estudis Musicals (IAEM) fins als 18 anys. Mentre estudiava enginyeria vaig entrar a la secció música-estudis, on rebia master classes de jazz i tocava en diverses orquestres universitàries. Després també vaig cursar un any de jazz a l’escola de música moderna Music’Halle.

–Quins instruments toca?
–Amb sis anys vaig iniciar-me amb la flauta dolça, als set amb el saxo alt, amb 12 anys vaig aprendre a tocar el piano per poder compondre cançons i, durant el meu doctorat en intel·ligència artificial vaig cursar un any de bateria amb un professor particular a Tolosa. Finalment, abans de la pandèmia, vaig fer classes particulars de cant. No pretenc ser la dona orquestra, ni de bon tros! Però sempre he tingut aquesta curiositat veient músics tocar altres instruments de voler investigar i experimentar com s’ho fan i crec que ajuda molt per poder tocar en grup.

–Des de quan participa en el quartet de saxos de l’Efrem Roca?
–L’Efrem Roca va ser el meu professor de saxo a l’IAEM durant tres anys. Quan va formar l’Andorra Sax Quartet va comptar amb mi, el David Amat i el Suso Real Fortuny. Amb el grup vam tocar clàssics de jazz a l’Andorra Shopping Festival a les edicions del 2014, 2015 i 2016. A l’estiu passat ens vam retrobar gràcies a l’Enric Bartumeu, que cercava un quartet de saxos pel seu Kic Barroc Project, amb el que vam actuar als Colors de Música d’Escaldes-Engordany, i amb qui encara continuem col·laborant.

–Té algun projecte entre mans?
–Projecte? Sempre en tinc algun sí! Ara fa gairebé cinc anys que toco en una banda d’electro-funk de Tolosa anomenada Gimmick Five Syndicate amb la que he tingut la sort de tocar a festivals des fanfares a tota França, en locals i clubs de jazz de Tolosa i acompanyar esdeveniments com el Carnaval de Tolosa. Més recentment, formo part de The Smart Shallows, un grup de funk liderat pel Toni Fernandez i format per estudiants del Taller de Músics de Barcelona. Esperem de tot cor fer ballar ben aviat les valls d’Andorra! 

–Té alguna futura actuació a Andorra?
–A Andorra de moment no. Ara per ara, malauradament, les actuacions són molt complicades, teníem minigires planejades amb el Gimmick Five Syndicate a França, però amb la situació sanitària actual tot es va posposant o cancel·lant. També amb The Smart Shallows ens volem llançar a fer escenaris i estem buscant bolos activament. Tenim ganes de tornar a la normalitat al més aviat possible i poder reprendre el contacte amb el públic.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT