PUBLICITAT

Mónica Puerta Fundadora de Lam&Lola

«Faig peces amb amor, i això es transmet en els productes»

Per Carmen Salas

Després de molts anys treballant al sector del turisme, i coincidint amb el naixement dels seus fills, la Mónica Puerta, davant la impossibilitat de trobar una feina que li permetés conciliar la vida familiar i laboral, va decidir quedar-se a casa cuidant la família i dedicar temps al hobby que ha acabant convertint-se en la seva passió i nova professió: la costura creativa. La primavera passada va fer un pas més i va fundar Lamb&Lola, la seva marca de complements fets a mà amb la qual està tenint molt d’èxit. 
 
–Fa poc que ha creat Lam&Lola. D’on va sorgir la idea?
–La inspiració sorgeix de la meva mare, que és modista. Vaig créixer en aquest món, amb les neves germanes, tot i que només jo m’he sentit tant atreta com per dedicar-m’hi. Quan treballava al sector turístic, la feina m’agradava, però quan em vaig quedar a casa per cuidar dels meus fills i cosia com a hobby em vaig adonar que era més aviat una passió. Les meves peces estan fetes amb molt d’amor i això es transmet en els productes.
 
–Com va començar el canvi?
–Va ser una evolució. Vaig començar amb el patchwork, després vaig passar a les llanes, però de mica en mica vaig aprofondir en el que mès em cridava l’atenció, la costura creativa, per crear complements. Primer feia peces per als meus fills i per fer regals a la família i els amics. Fins que em vaig adonar que m’hi volia dedicar professionalment.
 
–Li va fer vertigen la reconversió?
–Una mica. Per a mi convertir-me en emprenedora, en una «empresària», ha estat un pas molt important. Els inicis sempre són complicats, però estic molt contenta amb la resposta de la gent.
 
–Quins complements són els que crea?
–Faig peces que em surten del cor. Vaig començar amb els discos desmaquillants zero waste (reutilitzables), buffs per a l’hivern, fundes per a tabletes i llibres, bosses, moneders, coixins i kits per a nadons personalitzats. Quasi sempre treballo per encàrrec. M’adapto al que em demanen, però en general es tracta de productes pràctics i útils. Tot està cosit a mà amb cotó 100% orgànic i materials de primera qualitat que compro a Andorra, Espanya i França.
 
–On es poden adquirir les seves creacions?
–Rebo els encàrrecs via Instagram i Facebook, i també amb el boca-orella i a través dels mercats d’artesans que es fan a les diferents parròquies. Vaig començar a muntar la meva parada al maig passat i he fet tots els mercats fins al Poblet de Nadal d’Andorra la Vella, que ha estat una experiència màgica.
 
–Què en pensa la seva mare de Lam&Lola?
–Està molt contenta i orgullosa, perquè encara que no faci el mateix que ella, perquè ella cosia roba i era professora de tall i confecció, està relacionat.

–Com s’imagina el futur de Lam&Lola?
–M’agradaria tenir un taller on crear i tenir un showroom on atendre els clients i vendre els meus productes. Seria el següent pas.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT