PUBLICITAT

Javier Mareque Cirurgià oral i maxil·lofacial

«Veure algú que somriu per primer cop és molt satisfactori»

Per Carmen Salas

El doctor Mareque resideix a Andorra des del 2016, però la coneix des de petit. El mateix any va obrir consulta de l’Institut Maxilonet, unitat de cirurgia oral i maxil·lofacial especialitzada en el tractament de patologies orals i facials que va fundar fa 15 anys a Barcelona. Cinquena generació de metges, va triar aquesta especialitat després de trencar-se la mandíbula, que una germana dentista li parlés d’aquesta àrea, i que descobrís la seva diversitat pel que fa a tractaments. 20 anys després, continua amb la mateixa il·lusió per ajudar als seus pacients a millorar o recuperar la seva qualitat de vida, trajectòria professional que aquesta setmana li han reconegut amb el Premio al Médico del Año en Cirugía Maxilofacial en els Premios Médicos del Año 2021, promoguts pel grup editorial El Suplemento.

–Aquest premi reconeix la seva trajectòria professional al davant de Maxilonet. Com ho valora?

–La medicina s’ha mercantilitzat una mica però l’únic que dic als meus col·laboradors és que el nostre únic objectiu és que el pacient surti content. D’altres corporacions tenen com a objectiu maximitzar beneficis, i això el pacient ho percep.

–Quins tractaments realitzen a Maxilonet?

–Implants dentals, cirurgia ortognàtica i malformacions, cirurgia i medicina estètica facial, cirurgia oral i maxil·lofacial i salut oral, principalment, així com casos de càncer de boca, cara i coll i traumatisme facials. En el cas de la cirurgia estètica, aquesta ha crescut molt durant la pandèmia perquè les mascaretes permeten als pacients amagar els efectes del postoperatori a sota.

–Durant els 20 anys de professió haurà vist evolucionar molt la professió. Quins avenços li semblen més significatius?

–Principalment els de la cirurgia guiada, que avui dia permeten dissenyar tots els passos del tractament i prendre les decisions corresponents fora de quiròfan, així, quan operem només hem d’executar-les. Això dona confiança als pacients i la cirurgia és menys agressiva. A més, la recuperació es més curta i les taxes de complicacions s’han reduït també molt. 

–Els pacients, cuiden ara més la seva salut bucal?

–Sí. En aquests 20 anys hi ha hagut un canvi cultural. Abans hi havia més gent amb la boca destrossada, en gran part perquè el dentista feia por i mal, però en aquest temps hi ha hagut una democratització de l’assistència bucodental, hi ha més especialistes i els preus són més assequibles.

–Com a metge que millora la qualitat de vida dels seus pacients, com se sent?

–Veure algú somriure per primer cop o que recupera el somriure és humanament molt satisfactori. La gent es transforma quan es troba en harmonia i equilibri.

–Després de 20 anys, como manté la il·lusió?

–Cada pacient és únic, i no hi ha setmana que no vegi algun cas que em sorprengui. Continuo aprenent, i per tant, segueixo il·lusionant-me.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT