PUBLICITAT

Elisabet del Valle Cofundadora i CEO D’Onalabs

«Podem reduir els costos de seguiment sanitari un 70 %»

Per Àlex Pont

Elisabet del Valle
Elisabet del Valle

Barcelona, 1978. L’Elisabet del Valle, doctorada en biotecnologia, ha treballat a la Vall d’Hebron i a centres de recerca estatals com el CSIC. La seva trajectòria la va portar a impulsar el seu propi projecte, actualment ubicat al parc de recerca de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Onalabs porta temps fent proves pilot dels seus productes biotecnològics a altres països i intentant posicionar-se a Andorra i al mercat europeu. El mes de novembre mes va ser escollida per Andorra Recerca + Innovació,  Richi Entrepreneurs, Andorra Business, el SAAS i el Scale Lab, com el millor projecte presentat al Programa d’immersió a Boston per créixer a Andorra.

–Com va sorgir Onalabs?
–Arran de les creixents necessitats mèdiques de monitoratge dels pacients dels hospitals, vam decidir que calia fer alguna cosa al respecte per optimitzar els recursos i el temps durant el procediment. Però, sobretot, volem tirar endavant un sistema innovador que no fos tan invasiu com els actuals. La finalitat del projecte és que els pacients puguin experimentar un seguiment exhaustiu allà on siguin, connectats a l’aplicació mòbil sense la necessitat d’acudir al centre mèdic.

–Quin és el valor afegit de l’ ‘startup’ ?
–El punt diferencial dels nostres productes és que mesurem els biomarcadors mitjançant la suor. Els paràmetres bioquímics extrets de la secreció ens permeten analitzar totes les dades necessàries per a la feina dels metges. La utilització d’aquests dispositius estalviaria un 70% de costos sanitaris a l’hora de controlar els pacients. El fet que aquesta tècnica no sigui invasiva, redueix el risc d’infeccions. Per exemple, als Estats Units, gairebé 20.000 persones moren a causa de les infeccions hospitalàries. En definitiva, volem crear un Big Data del pacient, evitant el procediment invasiu i guanyant en eficiència i qualitat, tot personalitzant la informació de cadascú de manera contínua i a temps real.

–Actualment, s’està duent a terme alguna operació rellevant a nivell empresarial?
–Hem iniciat recentment una via d’inversió d’un milió d’euros mitjançant la plataforma Capital Cell. Un 50% d’aquesta quantitat està compromesa. De moment, hem aixecat la quantitat d’1,2 milions d’euros, però necessitem un milió més per assolir els nostres objectius. Pretenem captar una inversió de pes al sector per tal de desenvolupar i perfeccionar els dispositius de monitoratge HAD10 i L10 utilitzats per al seguiment de pacients crònics i esportistes, respectivament.

–Quins són els reptes de futur per a la companyia?
–Volem posicionar-nos totalment com a empresa de salut referent arreu d’Europa. De totes maneres, trobem que l’àmbit esportiu és un bon mercat per a nosaltres i ens podria marcar el camí de cara al futur. Però, de moment, no volem desmarcar-nos del nostre projecte inicial, tot i la versatilitat dels nostres productes. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT